Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Κινητοποίηση καλλιτεχνών που ζητούν μέτρα για την επιβίωσή τους

Στη Θεσσαλονίκη πέρασε την Παρασκευή, η «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών που διεκδικούν από την κυβέρνηση μέτρα για την επιβίωσή τους. Δίπλα στο Λευκό Πύργο, με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ), μουσικοί, τραγουδιστές, εικαστικοί και άλλοι καλλιτέχνες αντάμωσαν μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων που
ήρθαν να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Οι μουσικές συντροφιές διαδέχονταν η μία την άλλη, στο πάλκο που είχε στηθεί στο πλακόστρωτο, στην σκιά του Λευκού Πύργου, σε ένα πέρασμα αγαπητό για τους χιλιάδες περιπατητές της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες με ένα δυνατό δρώμενο, φορώντας μάσκες με την «Κραυγή» του Εντ. Μουνκ έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Εκεί δίπλα είχε στηθεί και ένα καβαλέτο όπου καλλιτέχνες και απλοί πολίτες, με λίγες λέξεις αποτύπωναν τις διεκδικήσεις τους και την άποψή τους για την τέχνη.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κ. Γκούβας, πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΠΜΣ, έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα ότι οι καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή των εργαζομένων όλης της χώρας και αγωνιστικά υπερασπίζονται την ζωή τους και την τέχνη, παλεύουν για να μη φορτωθούν ξανά στις πλάτες τους τη νέα κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου