Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

«Η πάλη για το ψωμί του καλλιτέχνη είναι αγώνας, είναι και τέχνη»

Με μεγάλη συμμετοχή - τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας - ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Σύνταγμα η κινητοποίηση των εργαζομένων στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Η κινητοποίηση στο Σύνταγμα

Από το Σύνταγμα εκατοντάδες εργαζόμενοι της τέχνης διατράνωσαν ότι εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης για όλους τους εργαζόμενους αυτών των κλάδων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.

Από νωρίς το μεσημέρι η πλατεία Συντάγματος, γέμισε με πανό, τραγούδια, συνθήματα, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα που αποτύπωναν τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των σωματείων. «Η πάλη για το ψωμί του καλλιτέχνη είναι αγώνας, είναι και τέχνη», ήταν το σύνθημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. «Σήμερα τραγουδάμε το πιο όμορφο τραγούδι απ' όλα τα τραγούδια του αγώνα», ήταν το σύνθημα του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών. «Όχι στην απαξίωση των καλλιτεχνών. Αποζημίωση στους εικαστικούς καλλιτέχνες», ήταν το σύνθημα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ). «Εσύ είσαι κρίκος στην αλυσίδα», ήταν το σύνθημα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Μ' αυτό άλλωστε το σύνθημα οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, κατέλαβαν τις θέσεις τους μπροστά στον «Άγνωστο Στρατιώτη», τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, δημιουργώντας μια μεγάλη "σπείρα". Ανάμεσά τους η σημερινή και η αυριανή γενιά καλλιτεχνών, καθώς έντονη ήταν η παρουσία σπουδαστών από τις καλλιτεχνικές σχολές.

Η μεγάλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους τραγουδιστές και τους μουσικούς να ενώνουν τις φωνές τους με όλο τον κόσμο, τραγουδώντας το «τίποτα δεν πάει χαμένο» του Μάνου Λοϊζου.

Συμπαράσταση στον αγώνα τους

Στην κινητοποίηση στο πλευρό  των σωματείων και εργαζομένων από όλους τους κλάδους των καλλιτεχνών, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. (Δείτε εδώ video)

Νωρίτερα σε δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την στήριξη του Κόμματος στον αγώνα και τα αιτήματα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.
Εξάλλου σήμερα, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου καλεί σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο ΚΘΒΕ.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου με άμεσα και επείγοντα μέτρα στήριξης από τις συνέπειες της πανδημίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου