Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Παρέμβαση στα «YES STORE» για την απόλυση υπαλλήλου

Παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από κατάστημα της αλυσίδας «YES STORE», καθώς η εργοδοσία προέβη σε απόλυση υπαλλήλου γιατί τόλμησε να ζητήσει τα αυτονόητα, πραγματοποίησε χθες, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.


Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο (διαβάστε εδώ αναλυτικά) ο απολυμένος έχει σύντροφο, η οποία βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης. Η εργοδοσία, τονίζει, είναι αποφασισμένη να κόβει «όποιο κεφάλι πάει να σηκωθεί, να κλείνουν όποιο στόμα πάει να μιλήσει. Συνάδελφος που διεκδίκησε τα δικαιώματά του και ζήτησε τα αυτονόητα, να μοιράζονται στα παιδιά τα tips, να μην παρακρατείται ο μισθός στο τέλος κάθε μήνα, και όντας έγγαμος να γράφεται αυτό στη σύμβαση του, η εργοδοσία τον απέλυσε γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είναι έγκυος η γυναίκα του, στον 9ο μήνα».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν κείμενα και αναδείχθηκαν γενικότερα ζητήματα του κλάδου του Επισιτισμού, αλλά και ειδικά το εργασιακό καθεστώς και η εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί στην αλυσίδα «YES STORE». To ΣΕΤΕΠΕ τονίζει πως έδωσε μια πρώτη απάντηση στην εκδικητική απόλυση και ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου