Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Επικαλούνται τα δικαιώματα της «πλειοψηφίας» για να υποτάξουν τους εργαζόμενους στη μειοψηφία

Τον κάλπικο χαρακτήρα που έχουν τα ιδεολογήματα και τα διάφορα συνθήματα, με τα οποία έχει συνοδευτεί από την κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ανέδειξε στη Βουλή όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοθετικού εκτρώματος η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.Βίντεο

Αναφερόμενη στον ισχυρισμό ότι οι πορείες και οι διαδηλώσεις «διαταράσσουν» την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, σημείωσε πως αν δεν γίνονταν όλες αυτές οι χιλιάδες κινητοποιήσεις τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Αφού επισήμανε πως τα συμφέροντα είναι ταξικά, δηλαδή άλλα είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και άλλα των εργαζομένων, ξεκαθάρισε πως αν δεν διαταραχθεί η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή αλλά μείνει σταθερή, ο λαός θα περάσει σε φάση ακόμη χειρότερης εξαθλίωσης.

Ανάλογη απάντηση έδωσε σε όσους υποστηρίζουν ότι η «πεμπτουσία της δημοκρατίας» είναι πως δεν μπορεί μια μειοψηφία να επιβάλει με τις διαδηλώσεις τη θέλησή της στην πλειοψηφία.
Υπογράμμισε πως η δημοκρατία είναι ταξική, άλλη είναι η αστική δημοκρατία και άλλη η δημοκρατία της εργατικής τάξης. Υπενθύμισε δε πως το 1% του πληθυσμού κατέχει το 60% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ καμία κυβέρνηση δεν εκλέγεται έχοντας την πλειοψηφία του λαού. Όπως σημείωσε, αυτοί που μιλούν για «πλειοψηφίες» και «μειοψηφίες» αντιστρέφουν την πραγματικότητα και θέλουν την υποταγή των εργαζομένων σε μια μειοψηφία που σφετερίζεται τα πάντα.

Συμπλήρωσε πως αυτοί που επικαλούνται το «ατομικό δικαίωμα» στην κυκλοφορία, το κάνουν γιατί θέλουν να προβάλουν το απομονωμένο και μεμονωμένο άτομο που θα συγκρούεται με την τάξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου