Επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του λαού με ψεύτικους λεονταρισμούς
Επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας ότι η βαρύγδουπη σε τίτλο «Επιτροπή Διαχείρισης Επιδημιολογικής κρίσης» που έστησε η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, έγινε μονάχα για δικούς της επικοινωνιακούς λόγους και τίποτα παραπάνω.
Στη συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής (20/10), η διοίκηση του Δήμου όχι μονάχα δεν πρότεινε κανένα ουσιαστικό μέτρο – αναλώθηκε στα χιλιοειπωμένα κυβερνητικά καλέσματα περί ατομικής ευθύνης – αλλά αρνήθηκαν και να δεσμευτούν στις συγκεκριμένες προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης για:
· Την μετατροπή των συμβάσεων των 19 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης
· Μικρότερο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα με αξιοποίηση δημοτικών χώρων που θα μπορούσαν να μετατραπούν άμεσα σε σχολικούς
· Μικρότερο αριθμό μαθητών στα σχολικά λεωφορεία
· Δομές σχολικής υγιεινής με σχολίατρους και νοσηλευτές
· Δημιουργία δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας (ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας) στον Δήμο μας.
Όσο αφορά μάλιστα τις διεκδικήσεις προς την κυβέρνηση για δωρεάν τεστ για όλους (αντί του τραγέλαφου των 50 τεστ ανά ημέρα και μόνο για τρεις ημέρες) και για δημιουργία περισσότερων μονάδων ΜΕΘ, αρνήθηκαν κάθε “αντιπαράθεση” με τους κυβερνώντες για να μη φανεί πως αντιδρούν για «επικοινωνιακούς λόγους»(sic!)
Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απαντώντας στα υποκριτικά κελεύσματα περί “ομόνοιας” και “σύμπνοιας”, ξεκαθάρισε πως καμιά ομόνοια και σύμπνοια δεν μπορεί να υπάρχει με πολιτικές που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία και την ίδια τη ζωή μαθητών – εργαζομένων - λαϊκών νοικοκυριών και πως έστω και την τελευταία στιγμή η διοίκηση του Δήμου πρέπει να πάρει τα μέτρα που της προτάθηκαν.
Η απάντηση της διοίκησης ήταν πως «η Επιτροπή Διαχείρισης Επιδημιολογικής κρίσης δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις», και έτσι έκλεισαν την συνεδρίαση.
Την επόμενη ημέρα – και προφανώς κάτω από το βάρος των καταγγελιών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – η διοίκηση του Δήμου δημοσίευσε μια ανακοίνωση που μιλάει για «ομόφωνες αποφάσεις», «κοινό πλαίσιο διεκδίκησης» και άλλα τέτοια φαιδρά.
Το θράσος δεν τους έλειψε μάλιστα για να συμπεριλάβουν και αιτήματα τα οποία αρνιόταν όλο αυτό το διάστημα:
· Υποκριτικά ζητάνε «αύξηση των ωρών απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών» όταν οι ίδιοι πριν λίγες ημέρες καταψήφισαν πρόταση μετατροπής των συμβάσεων 19 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης.
· Θυμήθηκαν τώρα να ζητήσουν αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ, “ξεχνώντας” όμως το αίτημα της επίταξης των ιδιωτικών δομών υγείας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
· Ζητούν τώρα διενέργεια προληπτικής εξέτασης για όλους τους εκπαιδευτικούς αυτοί που αρνήθηκαν να το εντάξουν στα αιτήματα πριν το άνοιγμα των σχολείων και που έβλεπαν πως άνοιγαν «Με τους καλύτερους όρους και τις αυστηρότερες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας».
· Βρίσκουν δίκαιο σήμερα το αίτημα των μαθητών – που αποτελούσε κεντρικό σύνθημα σε όλες τις κινητοποιήσεις τους – για 15μελή τμήματα, αυτοί που λίγες ημέρες πριν έκαναν ότι μπορούσαν για να διαβάλουν και να σταματήσουν τους μαθητικούς αγώνες, στέλνοντας υπαλλήλους τους να σπάνε αλυσίδες και να προπηλακίζουν μικρούς μαθητές.
Για να γίνουν μάλιστα αυτά τα 15μελή τμήματα, καμώνονται πως ενδιαφέρονται να βρουν νέους χώρους διδασκαλίας (!!!).
Κοροϊδεύουν κατάμουτρα μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Ποιοι τα λένε αυτά;
- Δεν είναι αυτοί που ονομάζουν μέχρι και σήμερα, «πρόοδο» τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των σχολείων;
- Δεν είναι αυτοί που λίγο καιρό πριν έκλεισαν δύο σχολεία για να διανοίξουν δρόμο και να κάνουν υπαίθριο πάρκινγκ;
Τώρα θυμήθηκαν να ψάξουν για νέες αίθουσες διδασκαλίας; Τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα; Από αρχές Μάρτη ο κορονοϊός «χτυπάει την πόρτα μας».
Να διώξουν από την πλάτη τους τις τεράστιες ευθύνες που έχουν.
Αυτό επιδιώκουν με τις επικοινωνιακές τους ανακοινώσεις και τις καθημερινές τους σχεδόν εμφανίσεις σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοσταθμούς.
Ακολουθούν κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με την κυβέρνηση.
Επειδή όμως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και με τεράστιες επιπτώσεις, κυρίως στα λαϊκά στρώματα, τους δίνουμε εμείς κάποιες προτάσεις για χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν γι αυτό το διάστημα σαν σχολικές αίθουσες, με μικρές και γρήγορες παρεμβάσεις.
· Το σχολικό συγκρότημα του «Θερμού» που πριν λίγο καιρό στέγαζε το 12ο Δημοτικό Νεάπολης (κλείνοντας ξανά τον δρόμο για όσο διάστημα επικρατεί η πανδημία).
· Τις αίθουσες των ΚΑΠΗ που έτσι κι αλλιώς παραμένουν κλειστές.
· Την παλιά αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημοτικό κτήριο των Συκεών.
· Αξιοποίηση αιθουσών από το παλιό δημαρχείο Πεύκων.
· Αίθουσα πρώην παιδικού σταθμού πάνω από το ωδείο του Αγ. Παύλου.
· Το παλιό ΙΚΑ του Αγ. Παύλου.
· Τα κλειστά αμφιθέατρα Συκεών και Νεάπολης.
· Το ισόγειο (από την κάτω πλευρά) του κτηρίου της Πρόνοιας (δίπλα από το Δημαρχείο Συκεών).
· Αίθουσες Δημοτικών βιβλιοθηκών.
· Ακόμα και ενοικίαση χώρων που θα μπορούσαν ως ένα σημείο να μετατραπούν σε σχολικές αίθουσες αποκλειστικά γι αυτή την περίοδο.
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι αν υπάρχουν προτάσεις ή όχι.
Αυτοί, σαν διοίκηση του Δήμου, πιθανό να γνωρίζουν ακόμη περισσότερους χώρους.
Το ζήτημα είναι αν ακολουθείς πολιτική αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων ή πολιτική εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων (ακόμη και σε εποχές πανδημίας).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου