Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Αυξάνονται τα κρούσματα σε υγειονομικούς, ενώ δίνονται... «μη ιατρικές» μάσκες σε ΜΕΘ!

Μάσκες με ένδειξη... «μη ιατρικές» μοιράστηκαν στο προσωπικό της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Αττικόν»!

Δύο ειδήσεις μέσα σε μια μέρα - τα δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Διδυμότειχου και οι... «μη ιατρικές» μάσκες που δόθηκαν σε εργαζόμενους στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Αττικόν» - έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, με τα ελλιπή μέτρα προστασίας, την υποστελέχωση, την εντατικοποίηση, τις απαράδεκτες εκπτώσεις στα σχετικά πρωτόκολλα κ.ο.κ.

Στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου πάνω από 40 εργαζόμενοι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό μέχρι χτες. Το Νοσοκομείο είχε αρχίσει να δέχεται για νοσηλεία περιστατικά νοσούντων με κορονοϊό με ελαφρύτερα συμπτώματα ώστε να αποσυμφορηθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ). Πλέον, νοσούν 17 νοσηλεύτριες, 8 γιατροί, 6 εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, ένας διοικητικός υπάλληλος, ενώ οι υπόλοιποι είναι εργαζόμενοι στη σίτιση και την καθαριότητα.

Ως αποτέλεσμα έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, το οποίο ήδη αξιοποιούσε 11 ιατρούς από άλλες δομές Υγείας της περιοχής ώστε να καλύπτει τις εφημερίες, λόγω των κενών στο οργανόγραμμα. Επίσης, κενές είναι 50 από τις 197 οργανικές θέσεις νοσηλευτών. Τα προγραμματισμένα χειρουργεία έχουν εκ νέου ανασταλεί, ενώ τουλάχιστον 7 ασθενείς με κορονοϊό από την Παθολογική κλινική, που είχε μετατραπεί σε κλινική Covid-19, έχουν μεταφερθεί στο ΠΓΝΑ, αυτήν τη φορά για να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο Διδυμότειχου...

Τα κρούσματα ανάμεσα στο προσωπικό, όλα τους ασυμπτωματικά, εντοπίστηκαν μετά από διαγνωστικούς ελέγχους που άρχισαν την περασμένη Παρασκευή, αποκαλύπτοντας τη διασπορά ανάμεσα στους εργαζόμενους. Μέχρι εκείνη τη μέρα δεν πραγματοποιούνταν τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, παρά μόνο μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων...

Ακατάλληλες μάσκες στο προσωπικό της ΜΕΘ του «Αττικόν»

«Non medical mask» (μη ιατρική μάσκα): Αυτή η σαφής ένδειξη υπάρχει στα πακέτα μασκών που διατίθενται στο υγειονομικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικόν»!

Τη σοβαρή καταγγελία κάνει ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με αυτές τις μάσκες καλούμαστε να δουλέψουμε σήμερα. Δεν είναι ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, αλλά εξοπλισμός προστασίας εργαζομένων που έχουν αερόλυμα και σωματίδια στο περιβάλλον τους (μυοκτονίες, εντομοκτονίες, ελαιοχρωματιστές, ψεκασμοί, σοβατζήδες, οδοκαθαριστές, κ.λπ.) και δεν προστατεύουν από ιογενές και μικροβιακό φορτίο. Αν δεν μπαίνεις στη μονάδα είναι μια χαρά, αν μπαίνεις είναι πρόβλημα... Απλά προσβλητικό και εξοργιστικό...».

Νοσοκομείο Βόλου: Χωρίς Πνευμονολογική κλινική εν μέσω πανδημίας

Στο μεταξύ, στο φόντο των χιλιάδων κρουσμάτων και των τραγικών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη τη Θεσσαλία, η κυβέρνηση συνεχίζει την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου Βόλου. Στις ήδη τεράστιες ελλείψεις, με μόλις 92 μόνιμους γιατρούς από τους 162 που προβλέπει το οργανόγραμμα, με 7 παθολόγους αντί για 14 που είναι το ελάχιστο να καλύπτουν τις δύο κλινικές Covid, με έναν μοριακό αναλυτή που ήρθε στα μέσα Οκτώβρη και λειτουργεί μόνο για ελέγχους των εργαζομένων του Νοσοκομείου και για εισαγωγές ασθενών, ήρθε να προστεθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, με την οποία αποφασίστηκε η κατάργηση δύο θέσεων πνευμονολόγων από τον οργανισμό, αφήνοντας στην ουσία το Νοσοκομείο χωρίς Πνευμονολογική κλινική.

Η απόφαση αυτή μάλιστα πάρθηκε τη στιγμή που όλα τα σωματεία των υγειονομικών επισημαίνουν πως μια από τις αιτίες της υψηλής θνητότητας είναι η έλλειψη επαρκούς εξειδικευμένου προσωπικού.

Οι υγειονομικοί του Βόλου απαιτούν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να πάρει πίσω την απόφαση, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας του νομού και τα Αγροτικά Ιατρεία των χωριών.

 

1 σχόλιο:

  1. ρε παιδιά, πόσο δύσκολο είναι να βάλεις μια μάσκα. το θέμα είναι ότι πρέπει να αγοράζουμε, εγώ πάντως αγοράζω από online φαρμακείο www.qpharmacy.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου