Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Διαδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία - Συμμετείχαν ΚΚΕ και ΚΝΕ

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, στη μεγάλη πλειονότητά τους νέοι, πλημμύρισαν την Κυριακήτους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, αλλά και για να δηλώσουν τον αντίθεσή τους στο ρατσισμό και την αστυνομική βία στη Βρετανία. Η συγκέντρωση αποτέλεσε την κορύφωση των διαδηλώσεων που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συζητώντας και μοιράζοντας υλικό στο οποίο ανέλυαν γιατί ο καπιταλισμός «κόβει» την ανάσα. ιδιαίτερα σήμερα, τα αποτελέσματα της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η τεράστια ανεργία και η διαρκώς αυξανόμενη φτώχεια αποκαλύπτουν την εγκληματική φύση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ο βρετανικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί του κόσμου, έχουν τη δύναμη να τσακίσουν την επίθεση της αστικής τάξης στα λαϊκά δικαιώματα και να αγωνιστούν για μια άλλη κοινωνία, τη σοσιαλιστική-κομμουνιστική.

Με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε στην Place Poelart στις Βρυξέλλες την η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα του αμερικάνικου λαού ενάντια στο ρατσισμό, στην αστυνομική βία και την καταστολή. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στυγερή δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτ Φλόιντ, πολλοστού θύματος της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, αλλά και το αποικιοκρατικό παρελθόν του Βελγίου – ιδιαίτερα τη στυγερή ρατσιστική βία στο Κονγκό επί βασιλείας Λεοπόλδου Β’ (δολοφονία δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων).





Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Βέλγιο με πικέτες που ανέγραφαν το σύνθημα: «Capitalism means “Ι can’t breath”». Στην ανακοίνωση που διακίνησαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Βέλγους και άλλους μετανάστες εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων αφρικανικής καταγωγής, υπογράμμισαν τις ευθύνες τόσο της ΕΕ, όσο και των κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Βελγίου, που αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ ως «στρατηγικό εταίρο» και ενισχύουν την επικίνδυνη για τους λαούς εμπλοκή των χωρών στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, επισήμαναν ότι τα απαράδεκτα και καταδικαστέα φαινόμενα ρατσιστικής και αστυνομικής βίας, οι χιλιάδες άνεργοι, η φτώχεια που μαστίζει τους λαούς αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Οτοπικός επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν έριξε το αυτοκίνητό του σε διαδηλωτές στηΒιρτζίνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου