Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 6 Μάη

 
Πληθαίνουν οι αποφάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που συντάσσονται στην απεργιακή μάχη για την Εργατική Πρωτομαγιά, προκηρύσσοντας απεργία στις 6 Μάη (καθώς φέτος η Πρωτομαγιά συμπίπτει με το Μ. Σάββατο) και οργανώνοντας τις δράσεις και τις παρεμβάσεις με τις οποίες θα προετοιμάσουν την επιτυχία της.

«Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!»: Το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς βρίσκεται στην προμετωπίδα των εξορμήσεων, των περιοδειών και εκδηλώσεων που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Στις 6 Μάη θα δοθεί η πρώτη απεργιακή απάντηση στον νόμο-έκτρωμα. 

24ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη, στο πλαίσιο του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Επίσης, απεργία για τις 6 Μάη προκήρυξε το βράδυ της Πέμπτης και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ενισχύεται το απεργιακό μέτωπο

Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, ευθυγραμμιζόμενες με την κυβέρνηση στην ...προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς, πολλαπλασιάζονται τα συνδικάτα που παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται δεκάδες απεργιακές αποφάσεις, που σημαίνουν συναγερμό ξεσηκωμού, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας, ενώ το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις για απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα. Στον Πειραιά, η απεργιακή κινητοποίηση των Συνδικάτων της περιοχής θα γίνει στις 6 Μάη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» προκηρύσσει απεργία και καλεί σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο Μουσείο Μακρονήσου (Ασωμάτων 31, Θησείο).

Απεργιακές αποφάσεις έχουν ακόμα πάρει τα Συνδικάτα Φαρμάκου ΑττικήςΟικοδόμων ΑθήναςΗλεκτρολόγωνΓάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην «Μπέριγκερ», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Σε Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) επίσης αποφάσισε να προκηρύξει απεργία για τις 6 Μάη. Απεργία στις 6 Μάη αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού

Απεργιακή απόφαση στη ΛΑΡΚΟ

Την απόφαση να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργία στις 6 Μάη, μαζί με δεκάδες ακόμη συνδικάτα σε όλη τη χώρα, έλαβαν τα επιχειρησιακά Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, στη σύσκεψη του Συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Λάρυμνα. Παράλληλα, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το κλαδικό συνδικάτο θα καταθέσουν πρόταση στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της Στερεάς Ελλάδας για τη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων για γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη, καθώς και για έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που συνεχίζεται εδώ και 16 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου