Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

«Deutsche Welle» «Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις» για το εργασιακό


«Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις» για το εργασιακό είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Deutsche Welle», που αναφέρεται στο πως κατέγραψαν την απεργία και τις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα ΜΜΕ της Γερμανίας. 

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Tagesschau.de, «η πλατεία μπροστά στη Βουλή ήταν γεμάτη, ήταν μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των συνδικάτων εδώ και χρόνια(...). Αφορμή για τις διαμαρτυρίες είναι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που επιχειρεί να περάσει η συντηρητική κυβέρνηση από το Κοινοβούλιο. Προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση του επιτρεπτού ορίου για τις υπερωρίες και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Το σημερινό όριο υπερωριών αναμένεται να αυξηθεί κατά 30-50%, ανάλογα με τον επαγγελματικό κλάδο».

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της ARD αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται ‘τέρας', που περικόπτει εργασιακά δικαιώματα και περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία».

Επίσης, η Bild έγραψε πως «είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα παρέλυσαν. Ούτε πλοία, ούτε λεωφορεία, ούτε μετρό πραγματοποίησαν δρομολόγια». 

«Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απεργία από την εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη», έγραψε το Spiegel Online.

 

1 σχόλιο:

  1. Στάση εργασίας αντί για απεργία στις 16 προτείνουν ΠΑΣΚΕ-ΕΑΚ

    Η ΕΑΚ του ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΚΕ προβάλλουν τη γραμμή των non-paper της κυβέρνησης, ότι οι διαθέσεις είναι μειωμένες και ο κόσμος δε θέλει να απεργήσει!

    Και όλα αυτά λέγονται μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης, τη μεγάλη δυναμική και τις προχωρημένες διαθέσεις που ανέδειξαν.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου