Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Ξεσηκωμός! Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και οι απολύσεις δε θα περάσουν


«Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει.
Οι απολύσεις δεν θα περάσουν. Θα αποτρέψουμε τον μαρασμό του τόπου μας»
τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και καλεί σε ξεσηκωμό απέναντι στο εγκληματικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης ότι στο τέλος Ιούλη θα σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα και θα ανοίξει την πόρτα των απολύσεων στην επιχείρηση.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου και αποφάσισε:

Την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού του αγώνα με θέμα: «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εργασία για όλους, καμιά έξωση από τους οικισμούς, καμιά παραπέρα μείωση των αποδοχών». Το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ καλεί σε μαζική συμμετοχής εργατικά σωματεία, εργαζόμενους, φορείς και τους κάτοικους.

Παράλληλα και μέχρι την σύσκεψη θα επιδιώξει συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και τα κόμματα, θα κάνουν πολύμορφες δραστηριότητες διαμαρτυρίας και ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει: «Η Ειδική Διαχείριση, πατώντας στο νομό έκτρωμα που ψήφισε πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση, σταμάτα τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και:

  • Οδηγεί στην άμεση ανεργία όλους τους εργαζόμενους στις εργολαβίες.

  • Οδηγεί στην άμεση ανεργία δεκάδες μικρό εργολάβους με μηχανήματα έργου και αυτοκινητιστές, παρασέρνοντας παράλληλα τα επαγγέλματα της περιοχής που υποστηρίζουν την δραστηριότητα τους (π.χ. πρατήρια, βουλκανιζατέρ κ.α.)

  • Παρασέρνει στο σταμάτημα της λειτουργίας τα 3 εργοστάσια αμμοβολής και στην ανεργία τους δεκάδες εργαζόμενους που απασχολούν.

  • Μέσα από το νόμο που ψηφίστηκε, ενώ μας κλέβουν τον μόχθο δίνοντάς μας ψίχουλα, παράλληλα μας οδηγούν στην ανασφάλεια της μηνιαίας ανανέωσης των συμβάσεων και στην έναρξη της αντίστροφης μέτρησης του πενταμήνου που θα οριστικοποιηθεί και η τελευταία απόλυση.

  • Παράλληλα, μέσα από το σταμάτημα της λειτουργίας συρρικνώνει παραπέρα το εισόδημα μας (μας σταματά από την εργασία νύχτα και αργίες), δημιουργεί γενική οικονομική ασφυξία στην περιοχή μας.

Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει

Το πλήγμα στην περιοχή μας θα είναι ανεπανόρθωτο και για αυτό την μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί, σα μια γροθιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής μας σε συσπείρωση και ξεσηκωμό.

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι στις εργολαβίες, μικρό εργολάβοι έργου και αυτοκινητιστές, εργαζόμενοι στις αμμοβολές, μαγαζιά και καταστήματα, να δώσουμε απάντηση ενότητας και αποφασιστικότητας.

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου