Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης


Συνέντευξη του πρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, στο START TV Κέρκυρας.

«Και αν σας πω το bulling που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά “αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις μην έρθεις μέσα”. Αυτό είναι bulling. Το καταγγέλλω, ειλικρινά»

«εάν πιστεύουν ότι δουλεύουμε σε κανενός το χωράφι και είναι η εποχή που βαράγαμε με τον βούρδουλα, είναι γελασμένοι. Λοιπόν δεν θα μας κάνει κανένας να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε». «Δεν θα παίξει κανείς με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας, και την οντότητάς μας. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς τους και της ανεπάρκειάς τους για μία ακόμα φορά»

«Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης, και της κάθε κυβέρνησης, για μία ακόμα φορά. Κάναμε πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες να πετάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί, προσπαθούμε να εκδημοκρατιστεί αυτός ο θεσμός. Και το μόνο δικαίωμα που μας έχουνε δώσει είναι - δυστυχώς γι’ αυτούς - είναι ο συνδικαλισμός, η φωνή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα απεργίας, φανταστείτε. Εάν είχαμε δικαίωμα απεργίας θα ήταν όλοι οι αστυνομικοί στο δρόμο»

 

13 σχόλια:

  1. Η τοποθέτησή του: 1
    «Δεν είναι αυτή αστυνόμευση, δεν είναι αυτό αστυνομία. Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά με τον κόσμο, αγκαλιά με τον κόσμο, να πολεμάει το έγκλημα και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού, γιατί βλέπουμε παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς» δηλώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο Ν. Μποζίκης.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τοποθέτησή του: 2
    «Και αν σας πω το bulling που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά “αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις μην έρθεις μέσα”. Αυτό είναι bulling. Το καταγγέλλω, ειλικρινά» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τονίζοντας πως «εάν πιστεύουν ότι δουλεύουμε σε κανενός το χωράφι και είναι η εποχή που βαράγαμε με τον βούρδουλα, είναι γελασμένοι. Λοιπόν δεν θα μας κάνει κανένας να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε. Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν θα μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά ντροπή γι’ αυτό που γίνεται καθημερινά, και αυτοσκοπός να είναι το πόσες παραβάσεις βεβαίωσε ο αστυνομικός για covid στην Κέρκυρα» αναφέρει σε άλλο σημείο.
    Δεν θα παίξει κανείς με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας, και την οντότητάς μας. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς τους και της ανεπάρκειάς τους για μία ακόμα φορά», αναφέρει συγκεκριμένα. Έπειτα αναδεικνύει τις ευθύνες του υπουργείου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επικαλούμενος πληροφορίες που έλαβε: «Και όλο αυτό χάρη στην πίεση που δέχεται ο αστυνομικός “φέρε τόσες παραβάσεις”. Ε όχι, δεν είναι αυτό κύριε υπουργέ, αυτό που ζητήσατε προχθές που ήρθατε εδώ πέρα, “γράφτε όσους γίνεται, πιο πολλές παραβάσεις”.
    Ο αστυνομικός είναι άνθρωπος. Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης, και της κάθε κυβέρνησης, για μία ακόμα φορά. Κάναμε πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες να πετάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί, προσπαθούμε να εκδημοκρατιστεί αυτός ο θεσμός. Και το μόνο δικαίωμα που μας έχουνε δώσει είναι -δυστυχώς γι’ αυτούς- είναι ο συνδικαλισμός, η φωνή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα απεργίας, φανταστείτε. Εάν είχαμε δικαίωμα απεργίας θα ήταν όλοι οι αστυνομικοί στο δρόμο».

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.imerodromos.gr/stamataei-tin-apergia-peinas-o-dimitris-koyfontinas/ ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ........... ΑΥΤΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΣ είναι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ!

    Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης ακούνε;

    Τι να ακούσετε εσείς, ούτε τους δικούς σας δεν ακούτε

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα το έλεγα, οι μισοί περίπου αστυνομικοί είναι, η θέλουν να είναι, αξιοπρεπείς εργαζόμενοι - δεν είναι "μπάτσοι". Αυτούς τους εργαζομένους πρέπει να πλησιάσει η Κοινωνική Συμμαχία. Υπάρχει εμπειρία και από την εποχή της Κατοχής και του ΕΑΜ. Τα προβλήματά τους είναι εκρηκτικά. Και γι αυτό ακριβώς είναι κρίμα να τα εκμεταλλεύεται και να διαφεντεύει αυτόν τον χώρο το φασισταριό. Αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει η Κοινωνική Συμμαχία να καθαρίσει τους λογαριασμούς της με το μικροαστικό λουμπεναριό του "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι"! Που πιάνει από το αναρχομπάχαλο, περνάει από το τροτσκιστολόϊ, ανταρσύους κλπ. και φτάνει στον ....τΣύριζα! Ολο αυτό το ....να μην το χαρακτηρίσω, υπηρετεί το σύστημα πιο αποτελεσματικά από τα φασισταριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο
      Έχω εμπειρία, από κοντινό μου πρόσωπο, Παλικάρι καμιά σχέση με μπάτσο

      Διαγραφή
    2. Αρα το φέρνεις σε επαφή με την κοινωνική συμμαχία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. .... Αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει η Κοινωνική Συμμαχία να καθαρίσει τους λογαριασμούς της με το μικροαστικό λουμπεναριό του "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι"! Που πιάνει από το αναρχομπάχαλο, περνάει από το τροτσκιστολόϊ, ανταρσύους κλπ. και φτάνει στον ....τΣύριζα! Ολο αυτό το ....να μην το χαρακτηρίσω, υπηρετεί το σύστημα πιο αποτελεσματικά από τα φασισταριά!...... ΟΒΕΡ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αυτοί που πρέπει ξέρουν τι κάνουν

      Τέλος με αυτή την κουβέντα, δεν πρέπει να πούμε άλλα.

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    5. ΔΣΕ. Πολύ σωστά. Για άλλο λόγο το ανέφερα ΟΒΕΡ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Μπάτσος Μπαλάσκας: “Οταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε” «Πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά».

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σοβαρό τροχαίο έξω από τη Βουλή

    “Με πράσινο πέρασε και τον τσακίσατε”
    Η αντίδραση αξιωματικού της τροχαίας ήταν όχι μόνο σκαιή και απειλητική προς το μάρτυρα, “διώξ’ τον να μη λέει χαζομάρες. Εσύ τι είσαι, δικηγόρος του διαβόλου είσαι; Άσε το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου;”, αλλά και ενάντια σε κάθε διαδικασία που προβλέπεται μετά από τροχαίο ατύχημα, “άντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ, εξαφανίσου”.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς εκπαιδεύονται με την νοοτροπία όχι του υπηρέτη αλλά του ιδιοκτήτη του (αστικού! - αλλά, φαίνεται, δεν τους φτάνει) νόμου. Πόσες φορές έχω δει περιπολικά η μοτοσυκλέτες να παραβιάζουν σήματα κυκλοφορίας, χωρίς δικαιολογία, ούτε καν τα φώτα έκτακτης ανάγκης αναμμένα. Πρέπει να έχουν γίνει κι άλλα τέτοια. Αυτή τη φορά το μάθαμε γιατί ήταν στη Βουλή και με νεκρό.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου