Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ολοκληρώνονται σήμερα τα δημοψηφίσματα, ανοίγοντας τον δρόμο για κλιμάκωση του πολέμου

 
Εν μέσω σφοδρών μαχών σε όλο το μήκος του μετώπου, ολοκληρώνονται σήμερα τα δημοψηφίσματα σε Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια με ερώτημα την ένωση με τη Ρωσία. Το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμά τους, σε συνδυασμό με την δήλωση του Πούτιν ότι θα αποδεχθεί το αίτημα της προσάρτησης αναμένεται να οδηγήσει σε παραπέρα κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Από το βράδυ της Δευτέρας, τα δημοψηφίσματα και στις τέσσερις περιφέρειες, κηρύχθηκαν «έγκυρα», καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε το απαιτούμενο 50%. Σύμφωνα με τις αντίστοιχες εκλογικές επιτροπές, η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 86,89% στο Ντονέτσκ, 83,61% στο Λουγκάνσκ, 63,58% στην Χερσώνα και 66,43% στην Ζαπορίζια.

Παράλληλα οι εκλογικές επιτροπές υποστήριξαν ότι το αδιάβλητο και το ανεπηρέαστο της εκλογικής διαδικασίας πιστοποιήθηκε και από διεθνείς παρατηρητές «από μεγάλο αριθμό χωρών» που παρακολούθησαν την ψηφοφορία.

Επόμενο βήμα η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών επιχειρήσεων

Μετά την επικύρωση του επίσημου αποτελέσματος των δημοψηφισμάτων θα ακολουθήσει η επίσημη αποδοχή, εκ μέρους της Ρωσίας, του αιτήματος εισδοχής των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία, που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην κλιμάκωση του πολέμου, κάτι που προαναγγέλλουν εμμέσως πλην σαφώς, φιλορώσοι αλλά και Ρώσοι αξιωματούχοι.

Ο επικεφαλής των αρχών της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, δήλωσε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία θα γίνει ουσιαστικά «αντιτρομοκρατική» όταν οι δύο «δημοκρατίες» του Ντονμπάς (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ) και οι περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα, ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ασφάλειας της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Ανατόλι Βίμπορνι. «Μπορεί να απαιτηθεί ένα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις νέες περιοχές της Ρωσίας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων από τις αρχές του Κιέβου και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ένα παρόμοιο καθεστώς εισήχθη στη Δημοκρατία της Τσετσενίας και έληξε με πλήρη εκκαθάριση της περιοχής από τρομοκρατικές ομάδες», είπε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πατσέτσνικ δήλωσε σήμερα στο TASS ότι οι αρχές των δύο «δημοκρατιών» του Ντονμπάς θα λάβουν απόφαση για μερική επιστράτευση σε συνεννόηση με τις ρωσικές αρχές, όταν ενταχθούν και επίσημα στη Ρωσική Ομοσπονδία.

(Πηγή: TASS, Ria Novosti, ren.tv)

«Λοιπόν, πώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου