Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα


Αθήνα, 5 Νοέμβρη 2022

Γενική απεργία 9 Νοέμβρη: Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα!

Συνάδελφοι απόστρατοι, όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α) σας στέλνουμε αγωνιστική πρόσκληση συμμετοχής στα συλλαλητήρια στη γενική απεργία της Τετάρτης 9 Νοέμβρη 2022 σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα συγκεντρωνόμαστε ώρα 10.30 στα Προπύλαια.


Είναι η ώρα ν’ αγωνιστούμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Να σταματήσουμε να είμαστε σιωπηλοί, περιμένοντας «το μάνα από τον ουρανό», ενώ τσεκουρώθηκαν περισσότερο από όλους οι συντάξεις μας. Όσα πληρώναμε με τις κρατήσεις μας μια ζωή, για κοινωνικές παροχές και την υγεία έχουν αφαιρεθεί. Η άδικη φορολόγηση, η μεγάλη ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα
καύσιμα, στο ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο, στη θέρμανση, στα νοίκια, έχουν εξανεμίσει το εισόδημά μας. Δεν αντέχουμε άλλο! Δεν περισσεύει υπομονή! Καμιά αναμονή!

Μας απειλούν, μας εκφοβίζουν και μας ετοιμάζουν για ένα χειμώνα βαρύ, όπου «όποιος δεν προσαρμόζεται-πεθαίνει». Είναι καθήκον μας να αντιδράσουμε και να πεθάνει η αντιλαϊκή πολιτική τους. Οι απόστρατοι μαζί με το λαό να δώσουμε τον αγώνα της ανατροπής κάθε πολιτικής που γεννά φτώχεια και δυστυχία. Καμιά ανοχή!

Γνωρίζουμε, πως οι αντιλαϊκές πολιτικές, ιδιαίτερα τα τελευταία 13 χρόνια, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και από τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έφεραν τους απόστρατους και όλο το λαό στην ανέχεια. Είναι οι πολιτικές που μας απομυζούν και δίνουν δισεκατομμύρια δώρα και υπερκέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σήμερα, δεν μπορούν να μας εμπαίζουν με «καλάθια νοικοκυριού» και παροχές-ψίχουλα. Μας παίρνουν δέκα και μας δίνουν ένα!

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, οι απόστρατοι επιβάλλεται να αποκτήσουμε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με το λαϊκό κίνημα. Κανένας απόστρατος να μην πέσει στην παγίδα της αναμονής, των ψεύτικων υποσχέσεων, ενόψει των εκλογών του επόμενου χρόνου. Δεν υπάρχουν σωτήρες και λυτρωτές, μόνο συλλογικοί αγώνες. Να να μην υπάρξει νέα επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων στα δικαιώματά μας. Η όποια αναμονή είναι επιζήμια! Τώρα όλοι έχουμε
ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη!

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών σας καλεί σε αγωνιστική δράση, σε αγωνιστική συμπόρευση με όλο το λαό, για να διεκδικήσουμε:
· Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. Συλλογικές συμβάσεις και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, των εργαζομένων. Επίδομα σε όλους τους άνεργους.
· Να δοθούν όλα τα αναδρομικά που παράνομα παρακρατούνται, χωρίς προαπαιτούμενα και νομικά τερτίπια.
· Να αποδοθεί για τους συνταξιούχους το 0,5% του ΑΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει.
· Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

· Να σταματήσει η αντιλαϊκή φορολογία των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά. Αύξηση του αφορολόγητου.
· Να μειωθούν αμέσως δραστικά και να μπει πλαφόν στις τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Όχι στο χρηματιστήριο ενέργειας. Γενναίες μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων. Να καταργηθούν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ.
· Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο. Επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις.
· Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες για τους συνταξιούχους, ανέργους, ΑμΕΑ, μαθητές και φοιτητές. Δωρεάν δρομολόγια για να πηγαίνουν και να γυρίζουν στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι, μείωση στο μισό της τιμής του εισιτηρίου.
· Να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Να
επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν. Να ιδρυθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. 

Κανένας συμβιβασμός δεν αξίζει, κανένα δικαίωμα δεν  παραγράφεται στη συνείδηση και στις διεκδικήσεις μας!

Στηρίζουμε τις οικονομικές και ασφαλιστικές διεκδικήσεις των εν ενεργεία συναδέλφων μας αστυνομικών, που με τις οικογένειές τους βιώνουν τα ίδια προβλήματα με το λαό και βλέπουν τους
μισθούς τους, ιδιαίτερα οι χαμηλόβαθμοι, να μην επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, με την ακρίβεια. Εκτιμούμε πως έχουν αποκτήσει πείρα από τη στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο τους. Τους καλούμε να μην εγκλωβίζονται σε ψεύτικες υποσχέσεις και να αναπτύξουν τους δικούς τους αγώνες για τα δικαιώματά τους. Οι αστυνομικοί να σέβονται τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μην στρέφονται ενάντια στο λαό με την καταστολή!

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του δόγματος ‘‘νόμος και τάξη’’ που κλιμακώθηκε με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, την καταστολή ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους, το τσαλαπάτημα των λαϊκών δικαιωμάτων με τις υποκλοπές.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συνδικαλιστές και τους αγωνιστές που διώκονται με βάση τους αντιλαϊκούς νόμους.
Να καταργηθούν οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες, όπως ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΟΔΟΣ, ΟΠΠΙ κ.α. Καταγγέλλουμε τα συνεχή περιστατικά καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τις δυνάμεις καταστολής. Καμιά συγκάλυψη στα φρικτά εγκλήματα των αστυνομικών, όπως ο ομαδικός βιασμός στο Α.Τ. Ομόνοιας.
Απαιτούμε να καταργηθούν οι νόμοι που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και εντείνουν την καταστολή!

Ανησυχούμε βαθιά για το συνεχιζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν. Η συμμετοχή στους βρώμικους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην περιοχή μας, οδηγεί στην κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας και συνακόλουθα στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκθέτοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.
Καλούμε τους απόστρατους σε διαρκή επαγρύπνηση. Κανένας εφησυχασμός για το λαό μας!

Συνάδελφοι απόστρατοι,  

Την ώρα που οι οικογένειές μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, παλεύουν ενάντια στην ακρίβεια και την ανέχεια που τα έχει ρίξει η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, δεν στεκόμαστε αδρανείς. Όλοι στα συλλαλητήρια της πανελλαδικής γενικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα μαζί με το λαό. Ποτέ εναντίον του! 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
site: http://www.kapastynomikon.gr

 Την Τετάρτη διαδηλώνουμε, δεν δουλεύουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου