Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Από άλλον πλανήτη η ηγετική ομάδα


38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

Μια παράταιρη και θλιβερή φιέστα έστησε χτες η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, πρώτη μέρα, υποτίθεται, του 38ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι! Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν το γνωρίζει κανένας, ούτε καν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ. Οι εργασίες ξεκίνησαν χτες στις 4.30 μ.μ. και διήρκεσαν μόνο 5 λεπτά! Για να συνεχιστούν τρεις ώρες μετά, στις 7.30 μ.μ., χωρίς και πάλι να γίνει κάτι που να θυμίζει συνέδριο.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, ξένη και εχθρική στην εργατική τάξη της χώρας, που υποτίθεται ότι ...εκπροσωπεί, κλεισμένη στο ξενοδοχείο, μακριά από τις αγωνίες του εργατόκοσμου, εξέφρασε «θλίψη για το έγκλημα στα Τέμπη». Κι όμως, δύο μέρες πριν, είχε αρνηθεί να προκηρύξει απεργία, τη μέρα που κατέκλυσαν τις πόλεις της χώρας τα απεργιακά ποτάμια των εργαζομένων, του λαού, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι ένοχοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η υποκρισία ξεχείλισε όταν ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, με θλιμμένο ύφος μίλησε για το έγκλημα στα Τέμπη. Κηρύσσοντας πανηγυρικά αθώους τους ενόχους, δεν είπε κουβέντα για το κέρδος που είναι αιτία για τα δεινά του λαού. Επιχείρησε να κρύψει την πραγματική αιτία πίσω από αναλύσεις για εμπειρογνώμονες, για βοήθεια, για επιστήμονες, για τεχνογνωσία και για ό,τι άλλο που θα μπορούσε τάχα να δώσει λύσεις και απαντήσεις, που, όπως ο ίδιος είπε, δεν τις έχει.

Ακολούθησε μια μουσική παράσταση με κείμενα που διαβάζονταν εμβόλιμα και δεν είχαν καμία σχέση με τους συγκλονιστικούς αγώνες που έδωσαν τα σωματεία στο καμίνι της ταξικής πάλης τα προηγούμενα χρόνια, με τις εργασίες υποτίθεται να συνεχίζονται σήμερα και μέχρι την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου