Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Τα ερωτήματα που ζητάνε απαντήσεις δείχνουν τους υπεύθυνους του εγκλήματος!

 
Λίγη ώρα μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην περιμετρική των Πατρών όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς ένα νέο έγκλημα κράτους και εργοδοσίας, το οποίο έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ 10 είναι οι τραυματίες. Έχοντας ήδη πάρει μπρος η επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για το νέο έγκλημα, για να βγει λάδι η εργοδοσία και η κυβέρνηση τα ουσιαστικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσει είναι τα εξής:

- Γίνονταν εργασίες επισκευής στην γέφυρα ημέρα Κυριακή (δηλαδή αργία) και εν μέσω καύσωνα, ενώ είναι σε ισχύ υπουργική απόφαση για «μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-17.00»; Η κατάρρευση της γέφυρας σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στις 12.47 μ.μ..

- Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ ελέγχουν αν τηρείται από την εργοδοσία η απαγόρευση εργασιών σε συνθήκες καύσωνα;

- Υπήρχε άδεια στην εταιρεία για την εκτέλεση εργασιών κατά τις Κυριακές; Αν υπήρχε τέτοια άδεια δεν θα έπρεπε να ανακληθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που ισχύουν σήμερα; Ποιος θα έπρεπε να δώσει εντολή ανάκλησης, εφόσον υπήρχε τέτοια άδεια;

- Ήταν σε εξέλιξη ελεγχόμενη κατεδάφιση του τμήματος της γέφυρας; Αν ναι, ελέγχθηκε (και από ποιον;) πώς κάτω από την γέφυρα δεν υπήρχαν άνθρωποι;

- Γιατί τα έργα επισκευής στις γέφυρες της Περιμετρικής Πατρών αν και ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2022, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη; Για το έργο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δεσμεύσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2020. Να σημειωθεί ότι το έργο στις γέφυρες σέρνεται από το 2000...


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στη γέφυρα της Περιμετρικής

To Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας «καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στη γέφυρα της περιμετρική Πατρών», σημειώνοντας: «Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε το σύνθημα τα κέρδη τους οι ζωές μας.

Το σημερινό έγκλημα έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών σε σαθρό τμήμα της γέφυρας, σε συνθήκες καύσωνα και μεσημεριανές ώρες, Κυριακή, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες και κανένα μέτρο για την προστασία από τον καύσωνα.

Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα».

ΤΟ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους - Έχουν  ευθύνες κυβέρνηση και Περιφέρεια για το έγκλημα

«Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι Κυριακή και σε συνθήκες καύσωνα, εργαζόμενοι δούλευαν στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα. Έχουν  ευθύνες κυβέρνηση και Περιφέρεια για το νέο αυτό έγκλημα», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την κατάρρευση της γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, προσθέτοντας: 

«Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους. Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Το Eργατικό Kέντρο δεσμεύεται ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ομάδες συνδικαλιστών με επικεφαλής τους Δημήτρη Μαρμούτα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και Δημήτρη Αγγελόπουλο, γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας».

 

Οδηγητής

📢Μεσημέρι Κυριακής με καύσωνα διαρκείας, ακόμα ένα έγκλημα κράτους και εργοδοσίας!
‼️Δε θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους - Έχουν ευθύνες κυβέρνηση και Περιφέρεια για το έγκλημα στην #Πατρα!

5 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που δεν έχουμε κομμουνισμό, να μας στέλνουν, τέτοιες μέρες, με το ζόρι στις παραλίες.
    Μάγδα Φωτεινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δ. ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
    Νέα καταγγελία για τα έργα εν μέσω καύσωνα στην γέφυρα που κατέρρευσε
    Νέα, σοβαρή καταγγελία για την κατάρρευση της γέφυρας εν μέσω εργασιών που γίνονταν κάτω από συνθήκες καύσωνα Κυριακάτικα, αποτελεί η δήλωση του Δ. Μαρμούτα, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στο 902.gr.

    Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι τα χάλια που βλέπουμε εδώ και τόσα χρόνια, που φτιάχνουνε εδώ το γιοφύρι της Άρτας, με χρήματα του ελληνικού λαού. Και τώρα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουνε νεκροί και εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι. Να είναι σίγουροι ότι το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, το εργατικό κίνημα της πόλης, θα τους αναζητήσει μέχρι την κόλαση. Να δούμε: ποιος τους έδωσε άδεια για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι Κυριακή μεσημέρι κάτω από συνθήκες καύσωνα; Έχουν τέτοια άδεια; Θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά αυτό που έγινε σήμερα. Είμαστε εδώ για να παράσχουμε όποια βοήθεια μας ζητηθεί».
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/336171/nea-kataggelia-gia-ta-erga-en-meso-kaysona-stin-gefyra-poy-katerreyse

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάρρευση γέφυρας στη Πάτρα – Καταγγελίες συνδικαλιστικών στελεχών
    https://youtu.be/TqgUZScjHlY
    https://youtu.be/pzpYgtV8wR8

    ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Η κατάρρευση της γέφυρας είναι ένα νέο έγκλημα στο βωμό του κέρδους

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/336193/i-katarreysi-tis-gefyras-einai-ena-neo-egklima-sto-vomo-toy-kerdoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Δημοτική αρχή Πάτρας: Καταγγέλλει το νέο έγκλημα του κράτους και της εργοδοσίας
    https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/336197/kataggellei-neo-egklima-toy-kratoys-kai-tis-ergodosias

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου