Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Η ΕΕ ταΐζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και συνεχίζει τις απαράδεκτες συμφωνίες


Στις αιτίες του προσφυγικού, στάθηκε στην παρέμβασή του στο «ΕΡΤ News» ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, λέγοντας πως «πρόκειται για μία πολιτική της ΕΕ που ταΐζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα σύνορα, στις υπερδομές - φυλακές και συνεχίζει τις απαράδεκτες συμφωνίες ΕΕ - Τουρκίας και του Δουβλίνου, διαμορφώνοντας το έδαφος για τη συνέχιση και τη διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης».  

Αφού χαρακτήρισε ως ψευτοδίλημμα την έννοια «ανοικτά και κλειστά σύνορα» καθώς κρύβει την ουσία της συζήτησης για το προσφυγικό, σημείωσε πως υπάρχει κλιμάκωση των εξοπλισμών στην Ουκρανία με την ΕΕ να «προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του προσφυγικού "ταΐζοντας" τον πόλεμο», είτε μέσω της «προσφοράς» της χώρας μας με τις διευκολύνσεις στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, είτε με τις αναντικατάστατες δυνάμεις που φεύγουν από τα νησιά μας και πηγαίνουν στην Ουκρανία. 

Συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, πως ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για «πετυχημένη πολιτική ασφάλειας των συνόρων» κάτι που αποτελεί πρόκληση, και τόνισε πως παραμένει η πολιτική της ΕΕ ως προς την καταστολή. Αναρωτήθηκε ποιος φούντωσε τα κυκλώματα διακίνησης, όλα αυτά τα χρόνια υπογραμμίζοντας πως φταίει η ίδια η πολιτική της ΕΕ που σημαίνει καταστολή, τροφοδοτώντας ακόμα πιο επικίνδυνα δρομολόγια με θύματα τους πρόσφυγες. 

Στάθηκε στο ότι στις αποφάσεις της ΕΕ δεν υπάρχει η λέξη πρόσφυγας αλλά η λέξη μετανάστευση, και πως είναι «στοιχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τα ρίχνει όλα στην κλιματική αλλαγή για τις εκτοπίσεις πληθυσμών από τρίτες χώρες» και να κρύβει ότι έχει τεράστιες ευθύνες η ίδια και οι κυβερνήσεις της για τη διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών πολέμων, αφού ήρθαν από Συρία, Ιράκ κτλ.

Επίσης, μίλησε για τις ευθύνες της ίδιας της Frontex που γίνεται προσπάθεια να «ξεπλυθεί» μέσα από τα περί αποχώρησής της γιατί «μπροστά της και με δική της ευθύνη συνέβαλλε στα pushbacks και σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε, τους 27.000 νεκρούς από το 2014 στη Μεσόγειο».   

Τέλος, μίλησε για πολιτική της ΕΕ σε ό,τι αφορά την αυστηροποίηση των δημοσιονομικών κανονισμών και την επαναφορά του Συμφώνου Σταθερότητας, πάγωμα μισθών και τριετιών, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει η μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που θα την επωμιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά. «Σε αυτή την πραγματικότητα η ΕΕ προωθεί αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που την επεξεργάζεται η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, θα έχει τη σύμπλευση των άλλων αστικών κομμάτων που είναι στην ίδια γραμμή και ο λαός θα πρέπει να οργανώσει την πάλη του, να καθορίσει τις εξελίξεις γιατί "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου