Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Εμετικές δηλώσεις αποκτήνωσης για το έγκλημα στο λιμάνι...

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Γ. Ιωακειμίδης συμφωνεί με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και επαυξάνει. Λίγο μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αποκτήνωσης που έφτασε να "θρηνεί" για αυτούς που έσπρωξαν τον 36χρονο στην θάλασσα, στο ίδιο κανάλι φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Γ. Ιωακειμίδης ο οποίος αναφερόμενος στο έγκλημα στον Πειραιά ανέφερε (οι σημειώσεις δικές μας):

"Αυτή η βία που μας κατακλύζει είναι απίστευτη. Είτε είναι οπαδική, είτε είναι αυτής της μορφής. Νομίζω ότι είναι φοβερό πράγμα, είναι μία άλλη κοινωνία την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε και με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζεται. Κρατάω το τελευταίο που είπε ο υπουργός. Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτή την δολοφονία, γιατί δολοφονία είναι, αναρωτιέται κανείς πραγματικά όλο το καλοκαίρι έχουν κάνει τόσο σκληρή δουλειά, είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης, είναι τόσο κουρασμένοι... Όχι ότι τους δικαιολογεί. Έχουν εξαντληθεί; Είναι αυτοί που θέλουν να φανούν "βασιλικότεροι του βασιλέως" απέναντι στην εταιρία; Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο άνθρωπος λαθρομετανα... λαθρεπιβάτης πήγε να γίνει μάλλον, δεν είχε εισιτήριο να πληρώσει και πήγε εκεί και οι άλλοι έχοντας εντολή όχι προτιμούν να τον πετάξουν στην θάλασσα. Για να πούμε κάναμε την δουλειά μας και γεια σου".

1. Το τελευταίο που είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο open είναι οι δηλώσεις ξεπλύματος του εγκλήματος, τις οποίες όχι μόνο τις αποδέχεται και τις "κρατάει" ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο για να δικαιολογήσει το φονικό!

2. Όταν ξεκινάς το ξέπλυμα δύσκολα έχει τέλος... Έτσι ο Γ. Ιωακειμίδης αφού πήγε να περιγράψει τον 36χρονο Α.Κ. με τον ρατσιστικό προσδιορισμό "λαθρομετανάστης", διορθώνει και αναφέρεται σε λαθρεπιβάτη, δίνοντας σχεδόν κάποιο "δίκαιο" στην πράξη των στελεχών του πληρώματος.

3. Η συνέντευξη δόθηκε στις 9 το πρωί όταν πλέον είχαν δημοσιοποιηθεί μία σειρά στοιχεία και ερωτήματα για το φονικό. Αντί των ερωτημάτων για τη στάση του κράτους - δηλαδή των λιμενικών αρχών, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βγάλει το... χούι του και να προσπαθήσει να "εξηγήσει" τους εγκληματίες και από την άλλη να ψάξει "ευθύνη" στον νεκρό...

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του για τις ντροπιαστικές δηλώσεις Βαρβιτσιώτη χαρακτηρίζοντας τες "απάνθρωπες", που εξισώνουν "το θύτη με το θύμα". Να χαίρονται τον υποψήφιό τους που συμφωνεί και επαυξάνει με τον υπουργό της ΝΔ!

5. Αν ψάχνει κανείς την απάντηση στο ερώτημα "τι είναι αυτό που έκανε τον Βαρβιτσιώτη να πει ότι είπε και τον Ιωακειμίδη να συμφωνεί με το Βαρβιτσιώτη" η απάντηση είναι απλή: οι εφοπλιστές.

3 σχόλια:

  1. Είναι μοιραία η αποκτήνωση;

    Οχι. Η αποκτήνωση δεν είναι “μοιραία”. Ο μισανθρωπισμός, η περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή, ο κυνισμός, δεν αποτελούν “εγγενή” ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για επίκτητα χαρακτηριστικά, απολύτως εναρμονισμένα με ό,τι επιβάλλεται ως κυρίαρχος κοινωνικός αρμός από εκείνους που ορίζουν και καθορίζουν το μοντέλο των κοινωνικών αρμών. Κι αν το μοντέλο τους, σήμερα και αενάως, είναι το “ο θάνατός σου – η ζωή μου”, τότε το αντίδοτο είναι η ανατροπή του μοντέλου τους.

    Από την εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Realfm (Τετάρτη 6/9/2023)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Δυνατή» μεταγραφή από την παράταξη του γραφικού ακροδεξιού και αντικομμουνιστή Θ. Τζήμερου πραγματοποίησε ο Γιώργος Ιωακειμίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ψηφοδέλτιό του για την ΠΕ Βόρειου Τομέα φιλοξενεί τον Διονύση Βενιεράτο, νυν περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη Τζήμερου.

    Βέβαια, μια τέτοια εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη, μετά τα «πάρε – δώσε» που έχουν ήδη σημειωθεί ανάμεσα στις παρατάξεις που στηρίζουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής, στο έδαφος της κοινής στρατηγικής τους. Επιβεβαιώνει όμως ότι τα λεγόμενα …«υπερκομματικά» ψηφοδέλτια, για τα οποία επαίρεται και ο Ιωακειμίδης, γίνονται και «κολυμπήθρα», για να ξεπλένονται κάθε λογής αντιδραστικά στοιχεία.

    Πάντως, χτες ο εν λόγω υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, πια, συμμετείχε κανονικότατα ως περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Τζήμερου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής…
    Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ τον γνωστό ακροδεξιό βόθρο των απολογητών της κυβέρνησης διακινούνται από χθες "βρωμιες" για το ΠΑΜΕ και τα ναυτεργατικά σωματεία όσον αφορά τη δολοφονία στο #bluehorizon
    Παραθέτουμε τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ που πρώτη απ' όλους πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι στη συγκάλυψη pic.twitter.com/uE4aOFj7RX
    — Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) September 7, 2023

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου