Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Σουλατσαρίσματα μεταξύ υποψηφίων - Αδιάψευστος μάρτυρας των ουσιαστικών ταυτίσεων τους

Οχτώ συνδυασμοί διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του Οκτώβρη, εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οκτώ διαφορετικά πρόσωπα, που όμως εκπροσωπούν την ίδια πολιτική. Γι' αυτό με μεγάλη ευκολία σουλατσάρουν οι υποψήφιοι από συνδυασμό σε συνδυασμό, και «κονταροχτυπιούνται» μόνο για την ικανότητα στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η πείρα των προηγούμενων εκλογών και των όσων ακολούθησαν, αλλά και η σημερινή σύνθεση των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των ανύπαρκτων διαφορών τους, ή μάλλον των ουσιαστικών ταυτίσεων τους.

Το πέρα δώθε ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται όλα τα χρόνια και πλέον αποτυπώνεται στα νέα σχήματα που και πάλι με το μανδύα του «ανεξάρτητου» ζητούν την ψήφο του λαού. Μόνο που όλοι τους είναι εξαρτημένοι, συμφωνούν και είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν τις στρατηγικές επιλογές και κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης, που σε προτεραιότητα έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι τους είναι προπαγαναδιστές της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας των Δήμων, βλέπουν το μέλλον στην τουριστικοποίηση της Θεσσαλονίκης και στα ΣΔΙΤ, και δεν λένε κουβέντα για την μετατροπή του λιμανιού σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Ας δούμε λοιπόν μια ενδεικτική εικόνα των τριών βασικών συνδυασμών:

Στην παράταξη του νυν Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα «Ναι στη Θεσσαλονίκη» που αυτή τη φορά εξασφάλισε τη στήριξη της ΝΔ, δια στόματος του Πρωθυπουργού, για τις εκλογές του Οκτώβρη, βρήκαν στέγη αρκετοί που στις εκλογές του 2019 είχαν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών ως «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι Δήμαρχοι, εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και στη συνέχεια ανέλαβαν πόστο στη διοίκηση του Δήμου. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Χ. Αηδονόπουλος, σήμερα Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ο Εφ. Κυριζίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, ο Β. Μωυσίδης, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, ο Π. Λεκάκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που στις πρόσφατες εκλογές μάλιστα κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Επίσης ο Αθ. - Αλ. Μπαρμπουνάκης, που εκλέχθηκε με παράταξη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Αλλά και σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του «ανεξάρτητου» πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γ. Ορφανού και στη συνέχεια ανέλαβαν αντιδημαρχίες και άλλες θέσεις όπως ο Ερ. Θεοτοκάτος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, ο Κ. Ιακώβου Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Εκλεγμένοι με την παράταξη του γνωστού «ανεξάρτητου» Παναγιώτη Ψωμιάδη, όπως ο Χ. Αναστασάκης. Και φυσικά πολλοί εκλεγμένοι με την παράταξη του Ν. Ταχιάου (του επίσημου υποψήφιου της ΝΔ), όπως ο Στ. Γωγάκος Πρόεδρος του ΟΒΡΕΠΟΜ, ο Σ. Δημητριάδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Ν. Ζεϊμπέκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, η Ι. Κοσμοπούλου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο Μ. Κούπκας, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Απ' όλα έχει ο μπαχτσές και στην παράταξη του Στέλιου Αγγελούδη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» (ΠΑΣΟΚ) για μια «Θεσσαλονίκη που θα έχει αρχές (sic) που της αξίζουν...». Ανάμεσά τους, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του πρώην Δημάρχου Γ. Μπουτάρη, (Λ. Ζαχαριάδης, κ.α.) αλλά και με την παράταξη της Κ. Νοτοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) όπως η Μ. Αρβανιτίδου, υποψήφια βουλευτής στην συμμαχία «Πράσινο & Μωβ». Μαζί τους συμμετέχουν ως υποψήφιοι και δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με την παράταξη της ΝΔ όπως ο Β. Γάκης που από το 2020 ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" του Ταχιάου, ο Σ. Καλαϊτζίδης, κ.α.. Φυσικά δεν λείπουν και εκλεγμένοι με την τότε "ανεξάρτητη" ( κι αυτή) παράταξη του Γ. Ορφανού (ΝΔ) όπως ο Στ. Λιακόπουλος (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ ο οποίος διετέλεσε αντιδήμαρχος στη διοίκηση Ζέρβα), ο Θ. Πατέλης, πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Αγιος Στυλιανός» επί διοίκησης Ζέρβα, η Κ. Ζαχαριάδου, ο Θ. Σαλονικίδης, κ.α.

Συμμετέχει επίσης ο Π. Καζαντζίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος επί 9 χρόνια με την παράταξη Τζιτζικώστα (ΝΔ), γνωστό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ το 2012.

Την τιμητική τους έχουν ο Σπ. Βούγιας, πρώην Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Π. Τσαραμπουλίδης Προέδρος του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ (Θεσσαλονίκη) και πρώην Πρόεδρος του ΕΚΘ. Και πλαϊ στον "αναμορφωτή" και "επιμορφωτή" της εργατικής τάξης, φιγουράρει και ο Αλ. Μανδρίνος οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, γιος του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος.

Στο συνδυασμό εκπροσωπείται και ο χώρος της "Ριζοσπαστικής Αριστεράς" με τον Αδ. Κουλιούφα, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015 , υποψήφιο βουλευτή της ΛΑΕ το 2019.

Φυσικά και η παράταξη του Σπύρου Πέγκα «Θεσσαλονίκη για όλους» που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, έχει κι αυτή από όλα τα χρώματα και τ' αρώματα. Από τον πρώην Δήμαρχο Γ. Μπουράτη μέχρι και πολιτευτές του Τζήμερου!!!

Ο Γ. Μπουτάρης θα μπορούσε να είναι υποψήφιος και με τον Σ. Αγγελούδη, όμως μπήκε στο ψηφοδέλτιο του Σπ. Πέγκα ο οποίος διατέλεσε αντιδήμαρχος επί θητείας του, γιατί τον αγαπάει πιο πολύ.

Μαζί τους συμμετέχουν ο Κ. Αναγνωστάρας, που το 2019 είχε κατέβει ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΠΑΡΕΑ» και πριν λίγους μήνες είχε συμφωνήσει να κατέβει υποψήφιος με το συνδυασμό που προετοίμαζε ο Γ. Ορφανός (ΝΔ) πριν τελικά αποσυρθεί από την κούρσα.

Η «πολυσυλλεκτικότητα» περιλαμβάνει και την Σ. Καϊλάρη, που από την παράταξη Μπουτάρη, πέρασε στην παράταξη Ταχιάου (ΝΔ) ενώ την ίδια περίοδο στις βουλευτικές εκλογές (2015, 2019, 2023) ήταν υποψήφια με τη "Δημιουργία Ξανά" του Θ. Τζήμερου.

Αλλά και τον Σάκη Τζακόπουλο, ενεργό μέλος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη Ταχιάου.

Και βεβαίως τον Μ. Τρεμόπουλο, «ανεξάρτητο» υποψήφιο δήμαρχο το 2019 και ενεργό μέλος των Οικολόγων Πράσινων (2002-2016) και των Πράσινων (2019 μέχρι σήμερα).

 «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  Καταγγέλλει το «μεγάλο μεταγραφικό παζάρι» υποψηφίων ανάμεσα στους συνδυασμούς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου