Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Η πορεία του ΚΚΕ της ΚΝΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι και το ΠΑΜΕπρος την αμερικάνικη πρεσβεία

Με το αντιιμπεριαλιαστικό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» να δονεί την ατμόσφαιρα, έφθασε έξω από το αμερικανικό προξενείο η πορεία, προς τιμήν των 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη Θεσσαλονίκη.
Οι συγκεντρωμένοι σε μία συμβολική κίνηση έκαψαν το σύμβολο του ιμπεριαλισμού, την αμερικάνικη σημαία, ενώ τα συνθήματα
διαδέχονταν το ένα το άλλο: «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη - Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα από το Πολυτεχνείο και μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης έφθασε στο αμερικανικό προξενείο.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν Φοιτητικοί Σύλλογοι, το Συντονιστικό των Μαθητών, Σωματεία Εργαζομένων, φορείς, Γυναικείοι Σύλλογοι, ενώ ιδιαίτερα δυναμικά είναι τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Στην κεφαλή της πορείας το πανό του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων ΄67-'74 αναγράφει «Νοέμβρης 1973, ποτέ για πάντα φασισμός».
ΜΤο πανό των Φοιτητικών Συλλόγων και του Συντονιστικού μαθητών αναγράφει «Έξω αι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ, το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί». Ακολουθούν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ και άλλων σωματείων και φορέων.


Κατάθεση στεφάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου