Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Η συζήτηση για τα πυρηνικά αποδεικνύει την επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

 Την κλιμάκωση των μονοπωλιακών ανταγωνισμών σε ΕΕ - ΗΠΑ - Ρωσία κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

"Η απόφαση Τραμπ να αποχωρήσει από τη συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Δεν πρόκειται για κάποια "αψυχολόγητη" ενέργεια του Τραμπ, αλλά για αντανάκλαση του ΝΑΤΟικού δόγματος για το "πρώτο πυρηνικό πλήγμα" και της πρόσφατης συνόδου του για την αναβάθμιση της πυρηνικής στρατηγικής του.
Από την άλλη η Ρωσία απαντά ότι θα αναγκαστεί να στοχοποιήσει με ανταποδοτικά πλήγματα όσες χώρες φιλοξενούν πυρηνικά.
Αποδεικνύεται μέχρι πού είναι αποφασισμένοι -ακόμα και στον πόλεμο- να φτάσουν κάθε ιμπεριαλιστής για τα συμφέροντά του.
Αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για το λαό η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του κ. Τσίπρα, του φίλου του "διαβολικού καλού" Τραμπ όπως τον αποκαλεί, να μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση και για τη μεταφορά ειδικών, ακόμα και πυρηνικών όπλων, όπως στον Άραξο.
Η ειρήνη, η ζωή των λαών κινδυνεύουν άμεσα για τα συμφέροντα των μεγάλων. Ο αγώνας τους ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι όρος επιβίωσής τους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου