Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Κατέθεσαν στεφάνια στο Πολυτεχνείο

Το στεφάνι του ΚΚΕ κατέθεσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και της ΚΝΕ ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν με συνθήματα για την ηρωική δράση του ΚΚΕ μέλη και φίλοι του Κόμματος που ήταν στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε:
«Πριν 45 χρόνια, στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου σε αυτές εδώ τις πύλες, δέσποζαν τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ", στους οποίους η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με κίνδυνο για τους λαούς, όλης της περιοχής.
Η μεγαλύτερη τιμή στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου είναι η μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία».
Στη δήλωσή του ο Μανώλης Ραπανάκης ανέφερε:
«45 χρόνια μετά ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου και τα συνθήματα που αγκάλιασαν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το νεολαιίστικο κίνημα τότε, παραμένουν επίκαιρα.
Παραμένει δυνατά επίκαιρο το "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ", που γράφεται ακόμη και σήμερα στις πύλες του Πολυτεχνείου, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο, σε μια ατελείωτη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Η πάλη αυτή σήμερα πρέπει να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερους νέους, οι οποίοι να δώσουν το μαζικό "παρών", στη μεγάλη κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα γίνει το Σάββατο, να δώσουν το "παρών" στους επόμενους αγώνες.
Ταυτόχρονα να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, ενάντια στους εκφραστές αυτού του βάρβαρου αντιλαϊκού καθεστώτος του 1967-1974, της χούντας των συνταγματαρχών, δηλαδή τους φασίστες χρυσαυγίτες οι οποίοι έχουν το θράσος, τόσα χρόνια μετά, να υπερασπίζονται με ψέματα και με λάσπη αυτό το βάρβαρο καθεστώς και να βρίζουν το Πολυτεχνείο και τον ηρωικό ξεσηκωμό.
Αποδεικνύουν ότι παραμένουν οι φασίστες το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος». 

 Φαντάροι μέλη της ΚΝΕ, που κατέθεσαν στεφάνι καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους και με το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά»  να δονεί την ατμόσφαιρα. Νέοι με τη στολή τους, με ακάλυπτα πρόσωπα, άφοβα και γνωρίζοντας τις πιθανές συνέπειες της παρουσίας τους στο χώρο, με δεδομένο ότι δεν είναι μακρινά τα περιστατικά κυρώσεων σε στρατιώτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις πριν κάποιους μήνες.
Στεφάνια στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν το απόγευμα της Παρασκευής, δεύτερη μέρα εορτασμού της επετείου, αντιπροσωπείες των ΠΑΜΕΠΣΟ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕΜΑΣ, Ομοσπονδιών Σωματείων και άλλων φορέων.
Οι εργαζόμενοι έφτασαν με πορεία στο χώρο του Πολυτεχνείου όπου ο κόσμος που βρισκόταν στο χώρο, τους «υποδέχθηκε» με συνθήματα όπως «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Στεφάνι κατέθεσαν ακόμα το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Σωματεία και ενώσεις εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων.



 Λύσσα της Χρυσής Αυγής για τους φαντάρους της ΚΝΕ στο Πολυτεχνείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου