Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

“Ιερές” καταπατήσεις

Τις “ιερές” καταπατήσεις βάζει στο στόχαστρό του ο Δήμος Πετρούπολης. Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Λαμίας, που από 300 στρέμματα που διεκδικούσε αρχικά, έφτασε να ζητά 7,5 χιλιάδες, τα οποία και δήλωσε στο Κτηματολόγιο. Για να γίνει αντιληπτή η τάξη μεγέθους, η έκταση αντιστοιχεί στο 1/3 του Δήμου Πετρούπολης.
Πρόκειται για την πευκόφυτη έκταση “Πεύκα Βέρδη” με δάσος, αλλά και χώρους όπου βρίσκονται σχολεία, πλατείες και άλλα κτίρια. Όπως είναι λογικό, τόσο ο Δήμος Πετρούπολης, όσο και ο επίσης θιγόμενος παρακείμενος δήμος Περιστερίου δεν είναι δυνατόν να δεχτούν αυτή την καταπάτηση και έχουν κινηθεί αμφότεροι δικαστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως είναι πραγματικά εκκωφαντική η απουσία κυβερνητικών στελεχών από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες, προφανώς στα πλαίσια του “διαχωρισμού” εκκλησίας – κράτους που συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού. Εκτός κι αν βρεθεί κι εδώ οι Σολομώντειος λύση της ένταξης των διαμφισβητούμενων εκτάσεων στο “εκκλησιαστικό ΤΑΙΠΕΔ” που σχεδιάζεται για από κοινού συνδιαχείριση τέτοιων περιουσιακών στοιχείων.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” (με τον Γιώργο Βαθιώτη, στο High TV) στην οποία, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Σπύρο Τζόκα απαντούν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με το  επίμαχο ζήτημα των διεκδικήσεων της λεγόμενης έκτασης «Πεύκα Βέρδη» από τον Ιερό Ναό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Λαμίας και από άλλους καταπατητές.

Από την Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου