Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Να αποδοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους όλα τα κλεμμένα

Με την τροπολογία που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή απαιτεί να αποδοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους όλα τα κλεμμένα, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Όπως τόνισε ο Γ. Πρωτουλης, η τροπολογία προβλέπει την κατάργηση όλων των διατάξεων, των τροπολογιών, των νόμων και των σχετικών αποφάσεων που οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων μέχρι σήμερα, τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τη σημερινή.

Μάλιστα, για να αναδείξει το μέγεθος της κλοπής του ιδρώτα των συνταξιούχων και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 2015 η μέση σύνταξη ήταν 708 ευρώ, όμως με το νόμο Κατρούγκαλου κατέβηκε στα 490 ευρώ!
Αναφερόμενος στο θέμα της ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων, ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι παγώνει τις μειώσεις, ουσιαστικά παγώνει και τις αυξήσεις που προέβλεπε από το 2019 και μετά ο νόμος Κατρούγκαλου.
Σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, με αφορμή και την παρουσίαση σήμερα των θέσεων του ΚΚΕ, ανέφερε πως παρά τις επιμέρους διαφορές που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τα δύο κόμματα ταυτίζονται σε ένα βασικό ζήτημα καθώς «συμφωνούν το Σύνταγμα να γίνει πιο ευρύχωρο, πιο ελαστικό, για να χωράει τα τρία μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου