Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας το 2019

 Η δικαιολογημένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια να εκφραστούν
 με αγώνες, κοινωνική συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ
Συνέντευξη στον ρ/σ «24/7» και τον δημοσιογράφο Β. Σκουρή παραχώρησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Η συνέντευξη έχει ως εξής:
-- Κύριε Γραμματέα, καλή σας μέρα και καλή χρονιά. Η σημερινή συνέντευξη θα έχει ένα μόνο θέμα: Τι σηματοδοτεί το 2019, η νέα χρονιά, στην οικονομία, την εξωτερική πολιτική και ποια τα καθήκοντα του ΚΚΕ.
-- Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Καλή χρονιά να έχουμε το 2019, με αισιοδοξία, με ελπίδα και ρεαλισμό.
-- Μεγάλες ευχές και κουβέντες, Γραμματέα.
-- Ναι, γιατί δεν χρειάζεται μεμψιμοιρία. Η δικαιολογημένη αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια, η δικαιολογημένη στενοχώρια πρέπει να γίνουν δημιουργία και να εκφραστούν με αγώνες, με αντεπίθεση, με κοινωνική συμμαχία ενάντια στον διπολισμό, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, με ΚΚΕ παντού ισχυρό. Σας έδωσα και το σύνθημα των εκλογικών μαχών του 2019.
Τα τερτίπια δεν αλλάζουν την ουσία της ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνίας
-- Παρεμπιπτόντως, πριν από λίγο, η εκπρόσωπος της ΝΔ, κα. Σπυράκη, είπε ότι εφόσον αποχωρήσει ο κ. Καμμένος από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός οφείλει να προσέλθει και να ζητήσει μια νέα πολιτική πλειοψηφία, διαφορετικά δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση η κυβέρνηση, δεν μπορεί να σταθεί. Συμφωνείτε μ' αυτήν την άποψη;
-- Το αντικειμενικό ζήτημα είναι ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση και χωρίς την απαιτούμενη τυπική πλειοψηφία. Οπωσδήποτε είναι πολιτικό πρόβλημα κι αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η ίδια η κυβέρνηση, γιατί οι συνθήκες που βρισκόμαστε είναι πραγματικά δύσκολες. Δεν συμμεριζόμαστε την υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης, η οποία δεν στηρίζεται ούτε σε ρεαλιστικά ούτε σε αντικειμενικά, πραγματικά στοιχεία. Δηλαδή, η καπιταλιστική ανάπτυξη που προσδοκάει είναι φανερά πολύ ασθενική, είναι αδύνατη, δεν έχουμε ουσιαστική ανάκαμψη, ούτε πρόκειται να έχουμε το 2019 ανάκαμψη του εισοδήματος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Φυσικά ούτε συζήτηση δεν γίνεται για ανάκαμψη των τεράστιων οικονομικών απωλειών που είχε την τελευταία δεκαετία ο ελληνικός λαός. Είναι σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, δεν φαίνεται να καταργείται κανένας. Τα όποια ψίχουλα εξανεμίζονται, η Ελλάδα βρίσκεται υπό συνεχή εποπτεία, είναι σε ισχύ τα ματωμένα πλεονάσματα και φυσικά όλα αυτά γίνονται σε μία κατάσταση όπου έχουμε μεγάλη όξυνση των αντιθέσεων και μέσα στην ΕΕ, μέσα στην Ευρωζώνη υπάρχει φαγωμάρα, φυγόκεντρες τάσεις και αυτά συνοδεύονται πάντα και με ένταση του αυταρχισμού, του αντικομμουνισμού, ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, τις λαϊκές ελευθερίες. Οπωσδήποτε στο πλαίσιο αυτό ελλοχεύουν πάρα πολύ μεγάλοι κίνδυνοι, κατά την άποψή μας - αλλά όχι μόνο τη δική μας - κίνδυνοι πολεμικών εμπλοκών στη Μέση Ανατολή, Ανατ. Μεσόγειο και όλη η περιοχή μας, τα Βαλκάνια, η Μαύρη θάλασσα είναι «καζάνι που βράζει», η Ελλάδα έχει γίνει - ελέω κ. Τσίπρα, ελέω ΣΥΡΙΖΑ - απέραντη στρατιωτική αμερικανική ΝΑΤΟική βάση και η συμφωνία των Πρεσπών, που είναι επί τάπητος, γίνεται μόνο και μόνο για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, στην ιμπεριαλιστική στρούγκα, με υπαρκτά - για μελλοντική αξιοποίηση - τα σπέρματα του αλυτρωτισμού ένθεν κακείθεν.
-- Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη συμφωνία αυτή, Γραμματέα;
-- Φυσικά.
-- Και αν υπάρχει πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ, θα υπερψηφίσει ή θα αποχωρήσει;
-- Καλά, έχουμε πει ότι πρόκειται για γελοιότητα τώρα, αυτές οι προτάσεις δυσπιστίας λίγους μήνες πριν τις εκλογές, γιατί εκλογές Μάρτη, Μάη, άντε Σεπτέμβρη θα έχουμε, έτσι κι αλλιώς. Δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι η δική μας άποψη, η καθαρή τοποθέτησή μας για τη συμφωνία των Πρεσπών, γίνεται για τον κύριο λόγο ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο και προϋπόθεση της συμφωνίας. Ετσι, ρητά αναφέρεται στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, με το άρθρο 2. Κι όλα τα διαδικαστικά τερτίπια που ακούγονται αυτές τις μέρες δεν αλλάζουν την ουσία αυτή. Και βέβαια θα θέσει εδώ μπροστά όλα τα ζητήματα, τη διαφθορά, τη σκανδαλολογία. Εχουμε το σημερινό ζήτημα που προέκυψε στην επικαιρότητα, έχει έρθει μ' αυτόν τον υποτίθεται προστατευόμενο μάρτυρα και πάει λέγοντας.
-- Η άποψή σας γι' αυτό, Γραμματέα;
-- Κοιτάξτε, ο κ. Τσίπρας νομίζω πρέπει να απαντήσει, ο οποίος αποκάλεσε τους προστατευόμενους μάρτυρες ως ήρωες, όταν ζητήθηκε στη Βουλή να είναι όλοι τους επώνυμοι αυτοί οι μάρτυρες. Τώρα τι είδους ήρωες είναι, κ. Σκουρή, αυτοί που όντας προστατευόμενοι μάρτυρες, εμπλέκονται ποινικά στην υπόθεση, ετοιμάζονται να το σκάσουν στο εξωτερικό, μόνο η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί γνωρίζουν. Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά κι αυτή η υπόθεση.
Ο λαός να κάνει τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού!
-- Κι επειδή απ' την αρχή είπαμε ότι δεν θα κάνουμε σήμερα συνέντευξη, θα μιλήσουμε μόνο για τις προοπτικές του 2019, ήθελα να σας ρωτήσω για το στόχο του ΚΚΕ. Μας δώσατε το σύνθημα μιας εκλογικής χρονιάς με αγώνες, όπως είπατε. Ο στόχος;
-- Ο στόχος είναι αρκετά ψηλός. Εμείς λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό να μην ψάχνει να βρει, μπροστά στις εκλογές, διαφορές ανάμεσα στα διάφορα κόμματα του κατεστημένου, το σημερινό κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή τους προηγούμενους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ. ή άλλους που ετεροκαθορίζονται απ' αυτούς όλους, ο λαός να μην ψάχνει τη διαφορά, να κάνει ο ίδιος την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις μάχες. Και στις εκλογές, στις αρχαιρεσίες στα Εργατικά Κέντρα, σε Ομοσπονδίες, σωματεία, που έχουμε πάρα πολλές αυτήν την περίοδο, και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 26 Μάη και στις ευρωεκλογές στις 26 Μάη και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είτε γίνουν Μάρτη, είτε γίνουν Μάη, είτε γίνουν Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου