Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Με τη συμμετοχή πλοίου των ΗΠΑ η τουρκική ναυτική άσκηση ανοιχτά του Καστελόριζου

Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο αναδεικνύεται η επικινδυνότητα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να ανάγει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως εγγυητές των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και μετατροπής της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο.
Όπως διαφήμισε ο αμερικανικός 6ος Στόλος, το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Porter», συχνός επισκέπτης της Σούδας, των ελληνικών νησιών, αλλά και «πρωταγωνιστής» των
αμερικανικών επιδρομών στη Συρία, συμμετείχε στη ναυτική άσκηση που πραγματοποίησε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανοιχτά του Καστελόριζου, χθες Παρασκευή 4 Γενάρη.
Η άσκηση είχε αναγγελθεί στις 27 Δεκέμβρη με την Navtex 1427/18 και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έσπευσε να διαφημίσει τη συμμετοχή «συμμαχικής ναυτικής μονάδας». Σήμερα η Διοίκηση του 6ου στόλου των ΗΠΑ, δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες από τη συμμετοχή του «USS Porter», στην άσκηση, ενώ το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εμφάνισε το αμερικανικό σκάφος να πλέει μαζί με δύο τουρκικές φρεγάτες και ανέφερε ότι στην άσκηση πήρε μέρος ένα τουρκικό ελικόπτερο και δύο «F-16».

Από την άφιξη του «USS Porter» στο Ακσάζ
 Νέες Navtex που δεσμεύουν το Καστελόριζο για ναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας
Είναι πάντως χαρακτηριστικό, ότι μόλις ολοκληρώθηκε η προηγούμενη στρατιωτική άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου, η Άγκυρα δέσμευσε και πάλι την περιοχή, αυτήν τη φορά για άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Συγκεκριμένα με την NAVTEX 0039/19 δεσμεύει όλη την θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο για τις 8 Γενάρη για τη διενέργεια άσκησης Έρευνας και Διάσωσης, ενώ με την εξίσου παράτυπη NAVTEX 0028/19 δεσμεύει περιοχή, ανοιχτά της Ρω, μέρος της οποίας εμπίπτει στον ελληνικό χώρο δικαιοδοσίας, για ασκήσεις με πυρά στις 7, 8, 9 και 11 Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου