Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Ζήτω η Ryanair

 Ζήτω η Ryanair που αντί για τη Θεσσαλονίκη πήγε τους επιβάτες στην Τιμισοάρα…
Πάλι καλά να λέμε που η Ryanair τους επιβάτες που έρχονταν από το Λονδίνο αντί για τη Θεσσαλονίκη τους πήγε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και δεν τους πήγε στην Βαρσοβία, στο Λένινγκραντ ή στο Ελσίνκι.
Όταν δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο ένα αεροδρόμιο, όπως έτυχε να μη λειτουργεί λόγω κακοκαιρίας το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η αεροπορική εταιρεία επιλέγει που θα πάει τους επιβάτες. Και η Ryanair επέλεξε να πάει τους επιβάτες στην Τιμισοάρα προφανώς γιατί έτσι βόλευε τα κέρδη της και τα δρομολόγιά της. Ευτυχώς δηλαδή δεν την βόλευε να τους πάει στο Νέο Δελχί γιατί θα τους πήγαινε εκεί!

Ποια είναι η Ryanair που προφανώς για χάρη των κερδών της αντί να πάει τους επιβάτες σε ένα Ελληνικό αεροδρόμιο τους πήγε στη Ρουμανία;! Η Ryanair είναι ιδιωτική εταιρεία. Η Ryanair δεν είναι η κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία την οποία συκοφαντούσαν με το παραμικρό διάφοροι μουστερήδες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οι οποίοι ταυτόχρονα την ξεζούμιζαν φορτώνοντας τζάμπα σ’ αυτήν τους βουλευτές τους, τα στελέχη τους, τους εκλογικούς τους στρατούς και τους ψηφοφόρους τους. Η Ryanair είναι εκείνη η εταιρεία που εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της απεργίας των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει μέτρα για να μην διακόπτονται τα ταξίδια εκατομμυρίων επιβατών. Η Ryanair επί της ουσίας ζητούσε την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Αλλά η Ryanair πήγαινε ένα βήμα παραπέρα. Ζητούσε την μεταφορά απεργοσπαστών Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από άλλες χώρες. Ζητούσε δηλαδή την υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας με τον έλεγχο του εναέριου χώρου της από ξένους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Αυτή η Ryanair λοιπόν, με τις απόψεις της οποίας για την απεργία σίγουρα, δυστυχώς, συμφωνούσαν και μερικοί από αυτούς τους επιβάτες που «πέταξε» στην Τιμισοάρα, αυτή η ιδιωτική εταιρεία, η οποία αφού δεν είναι κρατική είναι καλή, χάριν τον κερδών της θα μπορούσε αντί για την Τιμισοάρα να τους «πετάξει» στον Βόρειο Πόλο και να τους εγκαταλείψει εκεί. Γιατί οι ιδιωτικές εταιρείες είναι ακριβώς αυτό… μπορούν να «πετάξουν» τους ανθρώπους οπουδήποτε χάριν των κερδών τους.

Η μεγάλη πλάκα βέβαια είναι ότι πολλοί από τους θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κραύγαζαν να παρέμβει η πολιτεία και να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησαν το ιδιωτικό αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία. Δεν κραύγαζαν να τσακιστεί η Ελληνική πολιτεία και να πάρει πίσω τα αεροδρόμια τα οποία χάρισε στους ιδιώτες ή να επανασυστήσει τον Κρατικό Αερομεταφορέα, αλλά κραύγαζαν να υπάρχουν μεν ιδιώτες αλλά κάθε φορά που θα είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους να λύνει εκείνη τα προβλήματα που δημιουργούν! Με τέτοια μυαλά, που κουβαλούν κάποιοι, την επόμενη φορά η Ryanair μπορεί να εγκαταλείψει τους επιβάτες της στο φεγγάρι!

Σ. Σηρούς


 Η Ryanair, η Fraport και ο… θρίαμβος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου