Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται οι κομμουνιστές και μας παίρνουν τα κάλαντα

        Θείτσα την πέφτει σε μέλη της ΚΝΕ σε λαϊκή 
 
Μπορεί ο Μάκης Βορίδης να εκφράζει φόβους ότι ο Σύριζα θα καταργήσει τα Χριστούγεννα και τη φάτνη, υπάρχουν όμως συμπολίτες μας που έχουν καταλάβει τους πραγματικούς εχθρούς των ελληνοχριστιανικών μας παραδόσεων και θα κάνουν τα πάντα για να τους αποτρέψουν.
Τα κνίτικα κάλαντα είναι συνήθεια που έγινε λατρεία εδώ και πολλά χρόνια, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης. Σε κάποια λοιπόν λαϊκή της χώρας μας, βρέθηκε μια ομάδα μελών της ΚΝΕ που αφού έψαλλε τα κάλαντα, σε κάποια από τις διασκευές που κάνει κατά καιρούς στους στίχους, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους περαστικούς.
Τότε ήταν που ξέσπασε ασυγκράτητη η οργή μιας κυρίας, που ένιωσε να θίγονται τα ιερά και τα όσια της πίστης και της Ορθοδοξίας μας.
“Καμιά γιορτή για σας, χαλάσατε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα για να πείτε του κόμματός σας την ιστορία. Τα κάλαντα είναι του χριστιανισμού, δεν είναι κανενός κόμματος. Κι όποιος κάθεται και τα καπηλεύεται, είναι το λιγότερο αλητεία.”
Πράγματι, αλητεία. Και προδοσία, μούργα, αρκουδέηδες κλπ., θα προσθέταμε εμείς.
Την καλύτερη απάντηση μάλλον έδωσε η νεαρή συντρόφισσα με το κουτάκι ενίσχυσης, που ξέσπασε σε γάργαρο γέλιο ακούγοντας τα πρώτα λόγια της σταυροφόρου των καλάντων. Άλλοι σύντροφοί της κατέφυγαν σε γαλατική – πλην σκωπτική – ευγένεια, επιμένοντας να εύχονται καλές γιορτές στην εξοργισμένη θεία. Η οποία δεν τα έβαλε κάτω μπροστά στο μπλαζέ ύφος των αντιχρίστων, συνεχίζοντας ακάθεκτη:
“Για μένα, για σας δεν είναι γιορτές όταν κάνετε αυτά τα πράγματα. Είναι τα κάλαντα των χριστιανών, όχι των κομμάτων. Επιτέλους δηλαδή.”
Κάποιος έπρεπε να τα πει, σε λίγο οι μπολσεβίκοι θα κοινωνικοποιήσουν και τα δώρα των τριών μάγων. Ευτυχώς η κυρία δεν ήταν μόνη της σε αυτή την άνιση μάχη με τον κομμουνισμό και την αθεΐα, καθώς προς το τέλος του βίντεο, ένας άλλος πελάτης στη λαϊκή επικροτεί τη θεάρεστη παρέμβαση και επαυξάνει:
“Καλά τα λες κορίτσι μου, τα κομμούνια δεν έχουν το Χριστό τους” ή κάτι τέτοιο. Η μόνη που έλειπε για να συμπληρωθεί το τρίο στούτζες ήταν η αλήστου μνήμης κυριούλα στην Ελληνοφρένεια που μας ενημέρωνε πως χωρίς το ΕΑΜ η Ελλάδα θα ήταν ένα Μονακό. Και χωρίς ΚΝΕ το χωριό του Αη – Βασίλη. Η’ έστω η Καισαρεία, γιατί φανταζόμαστε ότι η κυρία ως αυστηρά ορθόδοξη τα άλλα τα ξενόφερτα τα αντιπαθεί σχεδόν όσο και τους κομμουνιστές.
Η είδηση αλιεύθηκε από το luben, το οποίο για να ευχαριστήσει την πλειονότητα του κοινού του, ήταν υποχρεωμένο να κάνει και το default αντικνίτικο αστειάκι για τα μέλη της οργάνωσης που έχουν δώσει κουπονάκι και στον Ιησού Χριστό. Που στην τελική δηλαδή γιατί να μην πάρει; Ως γιος ξυλουργού – και πρόσφυγας, αν κι οι γνώμες ακόμα διίστανται-  αντικειμενικά θα είχε κάθε ταξικό συμφέρον να το κάνει.

1 σχόλιο:

  1. τα μέλη της ΚΝΕ, έχουν δώσει κουπονάκι και στον Ιησού Χριστό. Που στην τελική δηλαδή γιατί να μην πάρει; Ως γιος ξυλουργού – και πρόσφυγας, αν κι οι γνώμες ακόμα διίστανται- αντικειμενικά θα είχε κάθε ταξικό συμφέρον να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου