Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ελλάδα – CIA – Συμμαχία

Βγήκε προς τα έξω -με «εύλογη» καθυστέρηση αυτές τις μέρες η «Ολοκληρωμένη Έκθεση» (Integrated Country Strategy)  του αμερικανικού ΥπΕξ με την Ελλάδα σε περίοπτη θέση του κεφάλαιου «Europe and Eurasia Region»

[Σύνοψις]


1) Η Ελλάδα αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας σε μια περίπλοκη περιοχή», σύμφωνα με την Ολοκληρωμένη Στρατηγική |> ΣΣ |>State Department’s Integrated Country Strategy (ICS)<| σύμμαχου Κράτους μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, παίρνοντας υπόψη τη θέση της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο ως βασικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και ενεργειακών προτεραιοτήτων μας.

2) Η ανοιχτή  (public) και συγκαλυμμένη private στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της 9χρονης ελληνικής οικονομικής κρίσης οδήγησε στην  ανατροπή δεκαετιών αντι-αμερικανισμού και δίνει την ευκαιρία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα να καλλιεργήσει περαιτέρω διμερείς δεσμούς.

3)  Με την ενθάρρυνση της Ελλάδας να αυξήσει τον ρόλο της στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα και στην προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης (ΣΣ |> και σ’ αυτό, για να μην έχουν κάποιοι «αμφιβολίες»), η Πρεσβεία θα καταπολεμήσει τις προσπάθειες των παγκόσμιων αντιπάλων να εκμεταλλευτούν τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και τις διαρθρωτικές αδυναμίες της για αποσταθεροποίηση της περιοχής και υποκίνηση αντιδυτικού αισθήματος.

4) Η ανάλυση του State Department αποτελεί μέρος μιας 4ετούς στρατηγικής, που διατυπώνει τις προτεραιότητες της Ουάσινγκτον με αιχμή την ανάπτυξη ενός συνόλου κοινών στόχων μέσω ενός συντονισμένου και συλλογικού κοινού σχεδιασμού (coordinated & collaborative planning) που υλοποιείται μέσω Υπ Εξ και άλλων κυβερνητικών και κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (ΣΣ |>πχ CIA)
 

(αλιεύοντας)

Χρειάζεται ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής της Ελλάδας στην ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας για την προστασία της αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της.

üΗ άριστη διμερής σχέση άμυνας και ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητά μας να επεκτείνουμε την ελληνική υποστήριξη σε στρατιωτικές δραστηριότητες και σε θέματα επιβολής του νόμου.

üΗ Ελλάδα είναι ένας αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των Η.Π.Α. εντός και εκτός της Ελλάδας μέσω της US Naval Support Activity στον Κόλπο της Σούδας στην Κρήτη.

üΜε τις Αμερικανο-ελληνικές σχέσεις σήμερα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, είναι δυνατή η παραπέρα προώθηση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και του ΝΑΤΟ για τη στήριξη της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας (ΣΣ |> ο νοών νοείτω)

üΗ ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας και το Υπ.Εθ. Ά. πρόσφερε επιπλέον διευκολύνσεις και εκτός κόλπου της Σούδας για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή επιτρέποντας την απρόσκοπτη διέλευση αμερικανικών δυνάμεων μεταφερόμενων δυνάμεων μέσα από τα λιμάνια της

üΟ κοινός αντιτρομοκρατικός σχεδιασμός (ΣΣ |> ο νοών νοείτω) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κυβέρνηση ενέκρινε το αίτημά μας για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροπλάνων και απόσπαση ειδικών δυνάμεων και προσωπικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Και όλ’ αυτά ενώ, η Ελλάδα (και μπράβο της…) παρά την οικονομική δυσπραγία καταφέρνει να είναι μία από τις οκτώ πρώτες χώρες του ΝΑΤΟ σε δαπάνες για την άμυνα, με παραπάνω από το 2% του ΑΕΠ

Παρά τις δημοσιονομικές της δυσκολίες, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να επενδύσει σε αναβαθμίσεις αεροσκαφών F-16 και να συνεχίσει να στηρίζει και να φιλοξενεί ασκήσεις του ΝΑΤΟ, δαπανώντας πάνω από 2.000.000.000$ από το 2015 και μετά.

üΤρέχουν ήδη τα νέα προγράμματα για ελικόπτερα EPA Kiowa που θα διευρύνουν τις ελληνικές δυνατότητες και  προοπτικές για να γίνει η Ελλάδα το κύριο περιφερειακό κέντρο για την επιχειρησιακή ικανότητα των ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ. Ομοίως, η χρηματοδότηση 333 Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος ενίσχυσε τη διαλειτουργικότητα της αντιτρομοκρατίας και της ασφάλειας στη θάλασσα.

üΗ ελληνική κυβέρνηση είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος εταίρος σε θέματα επιβολής του νόμου, ιδιαίτερα της αντιτρομοκρατίας και της συνεργασίας και για την ασφάλεια των συνόρων.

üΤο 2017, η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που εφάρμοσε την ασφαλή πλατφόρμα πραγματικού χρόνου του Τμήματος Εγχώριας Ασφάλειας (ΣΣ |> Homeland Security’s Secure Real Time Platform -SRTP), επιτρέποντας στις ελληνικές αρχές να ελέγχουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με δεδομένα ασφαλείας των ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιούν τα εργαλεία ανταλλαγής πληροφοριών του FBI και του Κέντρου Ελέγχου της Τρομοκρατίας (ΣΣ |> Terrorist Screening Center’s information) για να βελτιώσουν τη θωράκιση παρέμβασής τους.

(και φυσικά -να μην ξεχνιόμαστε…)

Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την Ελλάδα στον ηγετικό της ρόλο σ’ ότι αφορά την ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ…

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει:

«Η πρόσφατη δημοσιοποίηση της “Ολοκληρωμένης Έκθεσης” του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, πέρα από το γεγονός ότι θυμίζει παλιές σκοτεινές εποχές, επιβεβαιώνει πλήρως το ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Στην Έκθεση αναγνωρίζεται ρητά και κυνικά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα, ότι “η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός της Ελλάδας“, ότι “η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας“, προσφέροντας “επιπλέον τοποθεσίες εκτός του κόλπου της Σούδας, για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή“.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ομολογεί ότι θα επιστρατευτούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πεισθεί ο ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής. Τόσο “προοδευτική” είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι ανατριχιαστικές επιδιώξεις της αμερικανικής πολιτικής, που δεν αμφισβητούνται από την κυβέρνηση, ούτε φυσικά από τη ΝΔ, ούτε από κανέναν άλλο από τους διοργανωτές των αυριανών συλλαλητηρίων, δείχνουν την ανάγκη ο λαός να επαγρυπνά και να γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ για χάρη των συμφερόντων του κεφαλαίου και μόνο».

Εμείς απλά συμπληρώνουμε… το «τετριμμένο»



Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου