Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΝΑΤΟ GO HOME

Δυναμικό συλλαλητήριο της ΕΔΥΕΘ με σύνθημα «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»

Ενάντια στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε βάση των αμερικανικών ελικοπτέρων και σε πύλη εισόδου και μεταφοράς στρατιωτικού οπλισμού των ΝΑΤΟικών φονιάδων, διαδήλωσε σήμερα το απόγευμα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Διατράνωσε την απαίτησή του για Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή για Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, με τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού πίσω από τα πανό του ΠΑΜΕ, τη μαχητική στάση του, την πορεία στους δρόμους της πόλης και την είσοδο μέσα στο λιμάνι, παρά τον αστυνομικό φραγμό, θύμισε τις μέρες της άνοιξης του 1999. Τότε που λαός και νεολαία, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, ξεσηκώθηκαν ενάντια στην μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων που μακέλεψαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας.
Σε όλη τη διαδρομή από το χώρο της συγκέντρωσης, το Άγαλμα Βενιζέλου, μέχρι το λιμάνι, ο λαός με τα πανό και τα συνθήματά του βροντοφώναζε: «ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες φονιάδες των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «κλείστε τις βάσεις, φέρτε και τα πλοία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».
Μυριόστομα ακούστηκε το σύνθημα: «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», έξω από το αμερικάνικο προξενείο, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν και συνθήματα στην είσοδο.

Η πορεία έφτασε μπροστά στην σιδερόφρακτη κεντρική πύλη του Λιμανιού. Οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στο χώρο και έφτασαν μέχρι το ύψος του εμπορικού τμήματος του Λιμανιού, όπου είχε στηθεί φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ, με τις δυνάμεις πάνοπλες, σε ρόλο προστάτη των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων.
Εκεί μπροστά, ακόμα πιο δυνατά διαδήλωσαν: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και απαίτησαν «ΝΑΤΟ GO HOME», στέλνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα ότι αμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες είναι ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη και τη χώρα μας.


Ομιλία του Νίκου Ζώκα

Νωρίτερα στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ. Αναφέρθηκε στη συμπλήρωση, το Μάρτη, 20 χρόνων από τον βρώμικο πόλεμο και την επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ενιαία Γιουγκοσλαβία. Στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που με την απόλυτη συγκατάθεση της ΝΔ, στήριξε την επέμβαση και τον πόλεμο, έδωσε βάσεις, γη και αέρα στους επιδρομείς, έδωσε τα λιμάνια, τους σιδηροδρόμους, τα αεροδρόμια και τους δρόμους της χώρας για να περάσουν οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι.
Κατήγγειλε τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο πεδίο βολής του ΝΑΤΟ για στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, καθιστώντας την μαγνήτη επιθέσεων σε περίπτωση πολέμου.
Κάλεσε το λαό να μη φοβηθεί, να ξεσηκωθεί, να βγει και πάλι μπροστά. Να δυναμώσει το ρεύμα εναντίωσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, να απαιτήσει την αποδέσμευση της πατρίδας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού σε αυτή την κατεύθυνση είναι ικανή να βάλει εμπόδια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε με τους γειτονικούς μας λαούς, με το λαό της ΠΓΔΜ, με τον τουρκικό λαό. Αντιθέτως, μας ενώνει όλους η εκμετάλλευση των αφεντικών μας σήμερα στις συνθήκες της λεγόμενης "ιμπεριαλιστικής ειρήνης", ενώ θα κληθούμε με το αίμα μας, με το αίμα των παιδιών μας να πολλαπλασιάσουμε αύριο τα κέρδη τους», είπε.
Μάλιστα σημείωσε ότι στις επικείμενες πολλαπλές εκλογικές μάχες ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν κριτήριο επιλογής και στάσης αυτές τις εξελίξεις. Να καταδικάσουν τις δυνάμεις που συμπορεύονται με τις κυρίαρχες επιλογές της άρχουσας τάξης της χώρας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Να δυναμώσουν την πάλη απαιτώντας: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν. Να κλείσει η βάση της Σούδας, το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και Στρατηγεία. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Να σταματήσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως βάση των αμερικανοΝΑΤΟικών ελικοπτέρων και πύλη εισόδου και μεταφοράς στρατιωτικού οπλισμού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου