Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τζήμερος, ο καλύτερος φίλος αυτής της ΓΣΕΕ

Τζήμερος, ο καλύτερος φίλος αυτής της ΓΣΕΕ 
και των μυριάδων εργοδοτών που εκπροσωπεί

Πλησιάζουμε στην άνοιξη και μαζί τους έρχονται και οι αλλεργίες. Εποχικές αυτές, σε αντίθεση με τη μόνιμη που έχει ο Θάνος Τζήμερος. Ειδικά δε, όταν είναι και του ΠΑΜΕ είναι στα όρια της αναφυλαξίας.



Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα πουν πως ο πρόεδρος της ΔΗΞΑΝ απλά μισεί το συνδικαλισμό. Εκείνος όμως διαψεύδει τους συκοφάντες και σπεύδει να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, Σπύρο Τσώνη, που πριν λίγες μέρες ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα αφισών του ΠΑΜΕ να καλύπτουν ολόκληρη την πρόσοψη του κτιρίου. Ο πρόεδρος αγανάκτησε, χαρακτήρισε το χώρο “ιερό” (για τους εργοδότες φανταζόμαστε) και “απαράδεκτη κι αποκρουστική¨την ενέργεια των “λαϊκιστών” του ΠΑΜΕ.

Πώς θα μπορούσε να μη συγκινηθεί η φιλελεύθερη ψυχή του Τζήμερου μετά από ένα τέτοιο δράμα; Ο Θάνος ο αφισοκτόνος δεν είναι όμως μόνο συμπονετικός, είναι και αυστηρός. Γι’ αυτό και εκτός από την αλληλεγγύη του, νουθέτησε τον πρόεδρο, που προφανώς θεώρησε πολύ μαλακό απέναντι στις κόκκινες ορδές του ΠΑΜΕ. Συμβούλεψε λοιπόν τον κύριο Τσώνη να προβεί σε δραστικά μέσα, ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα που ο ίδιος είχε θέσει στην περιφέρεια Αττικής. Να σκίζει τις αφίσες μέχρι να σβήσει ο ήλιος και να μηνύει τους παράνομους ρυπογόνους μπολσεβίκους.


Το μόνο που ξέχασε να συμβουλεύσει τον αγανακτισμένο εργατοπατέρα είναι να ρίξει και καμιά ψιλή στους άθλιους τραμπούκους του ΠΑΜΕ, κατά προτίμηση σε γυναίκες. Ήδη εξάλλου, άλλοι εργοδοτικοί συνάδελφοι του Τσώνου έχουν πιάσει το νόημα και δεν ξεμυτίζουν πουθενά δίχως κουστωδίες μπράβων.

Μετά από αυτό, δε μένει παρά οι αρμόδιοι του ΕΚ Καλαμάτας να τον καλέσουν ν’ απευθύνει χαιρετισμό και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα διεξαχθεί στην πόλη το προσεχές διάστημα. Εκτός κι αν φοβούνται τον ανταγωνισμό για το ποιος θα φανεί πιο θερμός φίλος της υγιούς επιχειρηματικότητας. Ίσως όμως θα είναι ένα κίνητρο για να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο και να μην εφησυχάζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου