Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

Ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν αυτή ονομάζεται!

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε μεταξύ άλλων:

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το κάλεσμά μας για ισχυρό ΚΚΕ παντού φτάνει σήμερα εδώ στη Θήβα. Στους εργάτες και τις εργάτριες που δουλεύουν στα εργοστάσια της περιοχής, στους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους της οικονομίας, αλλά και στους ανέργους, στους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους. Στα νέα παιδιά που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης σ’ αυτόν εδώ τον τόπο της Βοιωτίας.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις θα είναι το διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το οποίο δεν μπορούν να το διαβάσουν αλλιώς, γιατί εκφράζει ατόφια τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική που φτωχοποιεί την εργατική τάξη, το λαό, για να αυγαταίνουν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών.
Γιατί αποτυπώνει τη λαϊκή αποδοκιμασία και καταδίκη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των καπιταλιστών, που δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή, φιλεργατική, γιατί όλο και πιο εχθρικό για τους λαούς γίνεται το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης.
Γιατί θα στείλει μήνυμα μέσα και έξω στην ΕΕ. Μήνυμα ελπίδας και προοπτικής ότι υπάρχει σίγουρος δρόμος για τους λαούς, μακριά και έξω από τις ενώσεις, τις συμμαχίες των ιμπεριαλιστών. Και ότι ο ελπιδοφόρος δρόμος είναι ο δρόμος με τον ίδιο το λαό στην εξουσία.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δώσει χτύπημα στη μοιρολατρία, στο συμβιβασμό. Θα δυναμώσει την ελπίδα, την αισιοδοξία του λαού μας ότι μπορεί με τον αγώνα του να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και να διεκδικήσει τα αυτονόητα για τη ζωή του. Να φωτίσει το πραγματικό ξέφωτο. Αυτό της ικανοποίησης των αναγκών του.
Γι’ αυτό τους επόμενους μήνες, τις επόμενες μέρες, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να αποκαλύψουμε τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν τα κόμματα του διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Και από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στα κρίσιμα, για τη ζωή του λαού, ζητήματα.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να διαλύσουμε τις αυταπάτες που καλλιεργεί η λογική του μικρότερου κακού, η οποία πάντα καταλήγει σ’ αυτό που λέμε "από το κακό στο χειρότερο".
Ανεξάρτητα από το ποιος, ποια πολιτική δύναμη παίρνει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής. Και ο λαός έχει πλούσια πείρα από το "μικρότερο κακό" που έγινε το "χειρότερο".
Γιατί χειρότερη για τους λαούς γίνεται η διαχείριση του καπιταλισμού.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε περισσότεροι εργάτες, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων να συναντηθούν με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Τη μόνη φιλολαϊκή και γι’ αυτό ρεαλιστική. Να επιλέξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή και για τη Βουλή και για το δήμο και για την Περιφέρεια.
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Ξέρουμε πολύ καλά πως τους μήνες, τις μέρες που απομένουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες, θα περισσέψουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Θα ενταθεί η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Αντιπαράθεση, που στην πραγματικότητα αφορά ποιος από τους δύο θα εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό της πλουτοκρατίας την επόμενη μέρα.
Όμως, αυτή η επόμενη μέρα, για την εργατική τάξη, το λαό είναι ίδια με την προηγούμενη.
Γιατί η επόμενη μέρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης απαιτεί να παραμένει σε ισχύ όλο το μνημονιακό αντεργατικό, αντιλαϊκό οικοδόμημα. Να διατηρηθεί η εργασιακή ζούγκλα. Να δοθούν μεγαλύτερα προνόμια στο κεφάλαιο.
- Τι άλλο από διατήρηση και ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας είναι η μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας που ζητάνε τα επιτελεία της ΕΕ, του ΔΝΤ;
- Τι άλλο από μεγαλύτερα προνόμια στο κεφάλαιο είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η στήριξη με όλους τους τρόπους της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, για να πάει καλά η καπιταλιστική οικονομία που υπόσχονται και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ;
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε ήδη να υλοποιεί τις υποσχέσεις του προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Πριν λίγες μέρες με τροπολογία του στη Βουλή ψήφισε τη μείωση από 15 σε 10% τη φορολογία στα κέρδη των μετόχων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους… Ενώ ρύθμισε υπέρ των φαρμακοβιομηχάνων τις επιστροφές από την κρατική δαπάνη για τα φάρμακα, χαρίζοντάς τους 20 εκατομμύρια ευρώ..!
Τη στήριξη των επιχειρηματικών κολοσσών θεωρεί δρόμο προς το ξέφωτο ο κ. Τσίπρας. Ο οποίος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, αναμασά τα ίδια και τα ίδια. "Περί δήθεν τερματισμού της λιτότητας, μέσα από συγκρούσεις, αλλά και δύσκολους συμβιβασμούς", όπως συνηθίζει να λέει. Άντε τους συμβιβασμούς να τους καταλάβουμε…
Να του κάνουμε τη χάρη να τους δεχτούμε, για να μη μυξοκλαίει συνεχώς ότι δεν τον καταλαβαίνουμε!
Άλλωστε όλη η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να μη μιλήσουμε και για τη θητεία του στην αντιπολίτευση πριν, ήταν και είναι ένας ατέλειωτος συμβιβασμός με το σύστημα… Μια πλήρης υποταγή στους γνωστούς "αρνητικούς συσχετισμούς".
Καλά λοιπόν με τους "συμβιβασμούς"… Αλλά τις συγκρούσεις πού τις έκανε; Στα σαλόνια των βιομηχάνων και των εφοπλιστών; Τους οποίους ευχαριστεί κιόλας για την εθελοντική υποτίθεται εισφορά τους, ελάχιστη σε σχέση με τα τεράστια υπερκέρδη και τις φοροαπαλλαγές που τους χάρισε.
Ή μήπως κάνει συγκρούσεις στα επιτελεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ; Οι οποίοι στα κιτάπια τους δίπλα στη φωτογραφία του Τσίπρα γράφουν ονομάζοντάς τον ως τον "πιο συνεπή υπερασπιστή των συμφερόντων τους";
Όχι μόνο δεν κάνει συγκρούσεις. Όχι μόνο οι συμβιβασμοί του είναι επαίσχυντοι σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά φτάνει πλέον στον πάτο του κατήφορου…
Μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπογράφτηκε κατά παραγγελία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση ανέβηκε κατηγορία… Κατατάσσεται πλέον στις ελίτ του ΝΑΤΟ.
Δεν το λέμε εμείς. Της το αναγνωρίζουν τα ίδια τα κοράκια της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για συμβιβασμούς και συγκρούσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ρωτήσουμε για ποιον γίνονται αυτά, ξέρουμε ήδη την απάντηση. Μόνο για τα συμφέροντα τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου και όχι για τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού μας.
Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ: Τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Το λένε, το φωνάζουν τα έργα και οι ημέρες κι αυτής της αντιλαϊκής κυβέρνησης.
Κι ας συνεχίζει την κοροϊδία ο κ. Τσίπρας ότι τάχα κατάφερε να "προστατέψει τους πολλούς και τους αδύναμους"...
Οι πολλοί και οι αδύναμοι αυτής της χώρας, δηλαδή οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αγρότες και επαγγελματίες, έχουν γονατίσει.
- Από τη φορολογία που εκτοξεύτηκε.
- Από την Παιδεία και την Υγεία που παραπέρα εμπορευματοποιήθηκαν.
- Από τις συντάξεις, τους μισθούς που καθηλώθηκαν.
Οι πολλοί και οι αδύναμοι αυτής της χώρας "ακούνε βερεσέ" όσα λέει ο κ. Τσίπρας για "σημαντικές νίκες για τις δυνάμεις της εργασίας"…
Για να μας πει πάλι ότι εννοεί τη δήθεν επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των εργασιακών δικαιωμάτων. Έλεος!
Για ποια εργασιακά δικαιώματα μιλάει ο κ. Τσίπρας; Γιατί τα εργασιακά δικαιώματα -ή μάλλον ό,τι άφησε όρθιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απ’ αυτά- τσακίστηκαν και με τη βούλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
- Το νόμο που περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας;
- Το χτύπημα στην κυριακάτικη αργία;
- Την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου της ΝΔ για τον κατώτατο μισθό;
- Τη βία και νοθεία, την καταστολή με αφορμή το νόθο συνέδριο των μαφιόζων της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα;
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μιλάει από μόνη της η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι χιλιάδες εργάτες στα εργοστάσια της Θήβας, ολόκληρης της Βοιωτίας. Που ξέρουν πως κανένας βιομήχανος δεν μοιράστηκε μαζί τους τα κέρδη του.
Ενώ, αντίθετα, τους φόρτωσε την οικονομική κρίση. Τους απέλυσε ή τους μείωσε τους μισθούς, σε κάθε περίπτωση τους στέρησε τα δικαιώματά τους.
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Οι άνεργοι, που τα τελευταία δύο χρόνια πιάνουν δουλειά στα εργοστάσια της Βοιωτίας, μπορούν από μόνοι τους να μιλήσουν με ποιες εργασιακές συνθήκες δουλεύουν και με ποια δικαιώματα.
Αλήθεια, όταν η κυβέρνηση μιλάει για "προστασία" στην εργασία, συγκαταλέγει και το καθεστώς της εργολαβίας, σε αυτή την "προστασία"; Γιατί με αυτό το καθεστώς πιάνει δουλειά στα εργοστάσια της Βοιωτίας η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών.
Και ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από καμιά συλλογική σύμβαση εργασίας. Ούτε, βέβαια, από αυτές που έθεσε σε ισχύ η λαλίστατη υπουργός Εργασίας, που όταν πρόκειται για το καθεστώς εργολαβίας παθαίνει αφωνία…
Γιατί, δεν φανταζόμαστε ότι τα επιτελεία του υπουργείου Εργασίας δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν εργοστάσια εδώ στη Βοιωτία -και μάλιστα μεγάλων ομίλων- όπου οι εργάτες πρέπει υποχρεωτικά να μείνουν στον εργολάβο για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και μετά να προσληφθούν, εάν προσληφθούν.
Ξέρουν και παραξέρουν, για παράδειγμα, ότι συγκεκριμένος όμιλος ίδρυσε δικιά του "εργολαβική" εταιρεία για να νοικιάζει εργαζόμενους στον εαυτό του!!!
Αν αυτό δεν είναι εργασιακή ζούγκλα, τι είναι; Ποιος την νομιμοποιεί;
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν νωρίτερα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ δίνουν καθημερινά εγγυήσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους ότι αυτή η εργασιακή ζούγκλα θα παραμείνει και θα ενισχυθεί.
Δεν ξέρουν μήπως ότι σε εργοστάσιο στον κλάδο των πλαστικών της χημικής βιομηχανίας, εδώ στη Βοιωτία, δραστηριοποιούνται μέχρι και τρεις διαφορετικοί εργολάβοι; Ή σε άλλες εταιρείες, το "εργολαβικό" προσωπικό είναι πολύ περισσότερο από το "μόνιμο";
Δεν ξέρουν τάχα ότι υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν μέσω "εργολάβων", ακόμα και για μια δεκαετία, μερικοί και περισσότερο; Δεν ξέρουν ότι υπάρχουν εργασιακοί χώροι, όπου οι εργολάβοι ενημερώνουν το πρωί της ίδιας ημέρας -με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο - τον εργάτη ότι θα πιάσει δουλειά λίγη ώρα μετά;
Το ξέρουν πολύ καλά. Όπως επίσης ξέρουν ότι αυτή είναι μία από τις μορφές της ευελιξίας που ζητούν οι μεγαλοεργοδότες: Ο εργάτης, με το τηλέφωνο στο χέρι, να περιμένει, αν και πότε, ο εργολάβος θα τον πάρει, να πάει για δουλειά μιας ώρας, μιας μέρας, μιας εβδομάδας…
Κι αυτός ο εργάτης δεν είναι στις λίστες της ανεργίας. Έχει μεταπηδήσει, τον μετράνε στις λίστες των εργαζομένων. Ακόμα και αν έχει δουλέψει για μερικές ώρες την εβδομάδα, μερικές μέρες το μήνα.
Έτσι, βλέπετε, μετράνε τη μείωση της ανεργίας! Με κάτι τέτοια μας λένε ότι μειώθηκε η ανεργία από το 28% στο 18%.
Αλήθεια, έτσι κερδίζεται η μάχη της εργασίας; Ο λαός μας, όμως, αυτό το λέει σύγχρονη δουλεία...
Ακόμα: Δεν ξέρουν ότι αρκετοί εργολάβοι δεν πληρώνουν καν δώρα κι επιδόματα στους εργάτες;
Αν θέλει κανείς να μιλήσει για τις κατευθύνσεις της ΕΕ και πώς αυτές υλοποιούνται από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, ας δει με ποιες συνθήκες δουλεύουν οι εργάτες στα εργοστάσια της Βοιωτίας.
Εδώ επικρατούν κάθε λογής ελαστικές μορφές απασχόλησης. Εδώ οι εργοδότες έχουν κυριολεκτικά λυμένα τα χέρια να κάνουν ό,τι θέλουν. Εδώ οι πολλές εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη Θήβας - Οινοφύτων, γελάνε για να μην κλάψουν, όταν ακούνε τα κυβερνητικά στελέχη να κοκορεύονται, για την περιβόητη αύξηση του κατώτατου μισθού, γιατί πρακτικά δεν τους αγγίζει.
Γελάνε, όταν ακούνε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να λέει ότι "επί των ημερών του το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας από άδειο κουφάρι έγινε πραγματικό σώμα επιθεώρησης και βάζει πρόστιμα στους εργοδότες ώστε να τηρούνται τα ωράρια εργασίας"!!!
Γελάνε και τα μικρά παιδιά των εργατών, γιατί εδώ στην περιοχή το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Βοιωτίας, με έδρα τη Θήβα, έχει στην αρμοδιότητά του περίπου 500 χώρους δουλειάς, κυρίως βιομηχανικούς…
Και όλους αυτούς τους χώρους πρέπει να τους καλύψει με μόλις εφτά άτομα προσωπικό.
Για να μην πούμε το πιο σημαντικό. Ότι αυτό το Σώμα, ουσιαστικά, πρέπει να ελέγξει αν τηρούνται οι αντεργατικοί νόμοι, αυτοί που ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διατήρησε και ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί, με βάση αυτούς νόμους, σε πολλούς χώρους, επικρατεί η μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας. Και δεν μιλάμε μόνο για το "ακραίο" παράδειγμα επιχείρησης σε μεγάλο όμιλο στον κλάδο του Μετάλλου, όπου την περίοδο της συντήρησης οι εργάτες δούλεψαν ακόμη και 60 μέρες 12ωρο, χωρίς καμία ημέρα ανάπαυσης…
Μιλάμε για την κατάσταση η οποία επικρατεί σε κανονικές συνθήκες, όπου οι υπερωρίες γίνονται κατά το δοκούν και είναι εκτεταμένες. Ακόμα και μέσα στο 8ωρο, η δουλειά είναι πολύ εντατικοποιημένη, οι ρυθμοί εξαντλητικοί, τα μέτρα υγιεινής - ασφάλειας και προστασίας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα πολλά εργατικά ατυχήματα να είναι σχεδόν καθημερινά.
Η "πρόοδος" του ΣΥΡΙΖΑ, για να θυμηθούμε και το γνωστό ψευτοδίλημμα "πρόοδος - συντήρηση", σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων όχι μόνο της Θήβας, της Βοιωτίας, αλλά όλης της χώρας. Σταματάει στα γκισέ της εφορίας, στα γκισέ των τραπεζών, εκεί όπου στενάζουν οι φτωχοί επαγγελματίες και ΕΒΕ της περιοχής, πνιγμένοι από τα χρέη. Σταματάει στα χωράφια όπου ξεκληρίζονται οι φτωχοί αγρότες οι οποίοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.
Κι αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, όποια κυβέρνηση από το γνωστό δίπολο κι αν προκύψει στις βουλευτικές εκλογές. Είτε είναι του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι της ΝΔ. Δεν πρόκειται να αλλάξει, όποιος κι αν πανηγυρίσει το βράδυ των εκλογών, είτε αυτός είναι ο κ. Τσίπρας είτε αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης.
Τι θα αλλάξει, αλήθεια, στην Υγεία, όταν για παράδειγμα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή μας εδώ έχει υποβαθμιστεί σοβαρά;
- Ιδιαίτερα, μετά το ουσιαστικό κλείσιμο των Ιατρείων του ΙΚΑ στα Οινόφυτα το 2016.
- Την αποψίλωση των Ιατρείων του ΙΚΑ στη Θήβα.
- Ή τις σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου…
Και όταν μιλάμε για την επαρχία της Θήβας, μιλάμε για μια περιοχή με πάνω από 50.000 πληθυσμό. Με 20.000 περίπου βιομηχανικούς εργάτες, τρεις μεγάλες στρατιωτικές μονάδες και δύο κέντρα προσφύγων.
Δεν γίνεται, δεν μπορεί τις ανάγκες για Υγεία να τις καλύψει το Νοσοκομείο της Θήβας.
Το οποίο, σημειωτέον, εφημερεύει μόλις με τις 3 κλινικές…
Όταν βασικές ειδικότητες ιατρών, όπως αναισθησιολόγος και παιδίατρος, δεν εφημερεύουν τουλάχιστον το μισό μήνα…
Τι πρόκειται να αλλάξει για την Παιδεία των παιδιών μας, όταν συζητάμε ακόμα και για ελλείψεις σε σχολικά κτίρια και υποδομές, για να μη μιλήσουμε για τους εκπαιδευτικούς που λείπουν...
Ή, πολύ περισσότερο, για το ίδιο το περιεχόμενο της μόρφωσης των παιδιών μας, την οποία πληρώνουμε ακριβά και θα συνεχίζουμε να την πληρώνουμε και με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο…
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ και η "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ έχουν κοινό παρανομαστή την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Και μέσα στο σύστημα της αδικίας, στον καπιταλισμό, ούτε δίκαιη ούτε για όλους μπορεί να είναι η ανάπτυξη.
Απόδειξη δεν είναι μόνο τι και πώς ζουν οι εργάτες στα εργοστάσια, οι φτωχοί αγρότες στα χωράφια, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις και τα χωριά. Απόδειξη είναι ότι σήμερα, το 2019, συζητάμε ακόμη και για έργα κάλυψης βασικών υποδομών αναγκαίων για τη ζωή του λαού.
Απόδειξη είναι ότι εδώ, στη Βοιωτία, η ρύπανση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Ασωπού ποταμού, από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των βιομηχανιών, οδηγεί σε σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και γενικότερα.
Και γι' αυτό βέβαια υπάρχει ένοχος, υπάρχει αιτία. Είναι το συνεχές κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους από τους βιομήχανους καπιταλιστές.
Ο ένοχος για τη μεγάλη ρύπανση των υπόγειων νερών και του Ασωπού ποταμού δεν είναι γενικά και αόριστα η βιομηχανική παραγωγή. Καθότι σήμερα τεχνολογίες αποτροπής της ρύπανσης υπάρχουν και συνεχώς εξελίσσονται.
Όμως, αυτοί που έχουν στα χέρια τους την παραγωγή, αυτοί που αποφασίζουν τι θα παραχθεί, με τι όρους κλπ., είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν έναν και μόνο για θεό τους: Το κέρδος!
Εδώ στη Βοιωτία, στα μολυσμένα νερά του Ασωπού μπορεί να δει κανείς πώς ενοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων, των δήμων και των Περιφερειών.
Από τη μια, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Ο ρυπαίνων πληρώνει"… Πολιτική που μεταφράζεται: Δεν με νοιάζει, κυρίως, αν ο βιομήχανος ρυπαίνει, αρκεί να "πληρώνει" κάτι, το οποίο "κάτι" στη συνέχεια το μετακυλίει, αφού του είναι κόστος, στα ίδια τα λαϊκά στρώματα.
Δηλαδή, πρακτικά σημαίνει ανυπαρξία ελεγκτικού μηχανισμού και συνέχιση της ρύπανσης. Στην πράξη αυτό οδηγεί στο να ελέγχουν οι βιομήχανοι τον ίδιο τους τον εαυτό για το …αν ρυπαίνουν!!!
Όλοι τους, όλα αυτά τα χρόνια, κυβερνήσεις, δήμοι και Περιφέρεια λειτούργησαν προς όφελος αυτών των βιομηχάνων και συνεχίζουν και σήμερα να το κάνουν.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι π.χ. ότι στο Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη Διαχείριση των Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ - Φλεβάρης 2016), βιομηχανικών στο τεράστιο μέρος τους, υπεράνω όλων προτάσσονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Ακόμα και η πολυδιαφημισμένη "πρωτοβουλία" της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του νεοδημοκράτη κ. Μπακογιάννη, η οποία στηρίζεται από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, περί "ολοκληρωμένης παρέμβασης για την περιβαλλοντική εξυγίανση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού", κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την μέχρι σήμερα πολιτική.
Δηλαδή, την πολιτική που γέννησε, γιγάντωσε για δεκαετίες και προσπάθησε να κρύψει το πρόβλημα… Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Ποιο κόμμα από αυτά που κυβέρνησαν, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, χτες η ΝΔ, έχει ολοκληρωμένο σχέδιο που μπορεί να εξασφαλίσει στο λαό της Βοιωτίας ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον;
Κανένα! Γιατί τα σχέδιά τους είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των κερδών των λίγων καπιταλιστών.
Το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του, στην ανάγκη του να ζει σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα διάφορα κόμματα-μπαλαντέρ σε αυτόν τον κάλπικο διπολισμό επικεντρώνουν, στο ποια κυβέρνηση από το γνωστό αντιλαϊκό δίπολο, θα υπάρχει την επόμενη ημέρα.
Εμείς αντιστρέφουμε το ερώτημα. Και απαντάμε:
Όση σημασία έχει ποια κυβέρνηση και τι είδους κυβέρνηση θα είναι την άλλη μέρα, ακόμα ίδια και μεγαλύτερη σημασία έχει και το "ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" θα υπάρχει την επόμενη ημέρα, για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, όταν δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μιας πραγματικής φιλολαϊκής διακυβέρνησης, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία.
Και ξανααπαντάμε:
Ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν αυτή ονομάζεται!
Χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό στη Βουλή και στο λαό!
Να αναδειχτεί το ΚΚΕ σε 3ο κόμμα!
Να γκρεμίσουμε από την τρίτη θέση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, τους φασίστες-τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας που ξεπουλάνε τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα και στη Βουλή ψηφίζουν υπέρ των εφοπλιστών και της ολιγαρχίας.
Γιατί επαναστάτη και φίλο του λαού, αγωνιστή και πραγματικό πατριώτη δε σε κάνουν τα γαυγίσματα και οι ψευτοτσαμπουκάδες μέσα στη Βουλή, εκ του ασφαλούς, αλλά το εάν βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εάν ψηφίζεις και καταθέτεις προτάσεις υπέρ των φτωχών, των εργατών, εάν υπερασπίζεσαι την Ελλάδα των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, της ανάπτυξης και της ευημερίας και όχι μια Ελλάδα του σκοταδισμού, του φασισμού, των κρεματορίων και των πολέμων.
Και η Βοιωτία, η Θήβα στις επόμενες εκλογές πρέπει να απαλλαγεί από το όνειδος να εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή στην Ελληνική Βουλή με βουλευτή από το νομό.
Οι λίγες αυτές εκατοντάδες ψήφοι που λείπουν για να βγει βουλευτής του ΚΚΕ, για να βρεθεί στην 3η θέση στο νομό το ΚΚΕ, μπορούν να βρεθούν, αρκεί να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ όλες οι προοδευτικές λαϊκές δυνάμεις της επαρχίας της Θήβας, του Νομού Βοιωτίας συνολικά!
Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου