Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Διήμερο δράσης ενάντια στην παρέμβαση της εργοδοσίας στα Συνδικάτα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΜΕ

Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επιδιώκει να ξεκινήσει στην πόλη της Καλαμάτας ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, σε Ιδιωτικό και
Δημόσιο τομέα, κάθε σωματείο που δεν ανέχεται την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στις γραμμές μας και οποιαδήποτε παιχνίδια «καρέκλας» στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, να συμμετάσχει στο διήμερο δράσης που περιλαμβάνει:
  • Παρασκευή 15 Μάρτη
17:00 Συγκέντρωση στο χώρο του ΕΚΘ
19:00 Εκδήλωση συζήτηση με θέμα «συνδικάτα εργατών - όχι των εργοδοτών» Οι τελευταίες εξελίξεις από το συνέδριο
  • Σάββατο 16 Μάρτη
11:00 Ραντεβού στο χώρο του ΕΚΘ. Εξόρμηση σωματείων σε κεντρικά σημεία της πόλης για ενημέρωση των εργαζομένων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ
12:30 - 17:00 Συσκέψεις σωματείων στο χώρο του ΕΚΘ, άλλες πρωτοβουλίες
17:00 Θεατρική παράσταση «Αλλάζουμε ζωή» από μέλη σωματείων
Στο χώρο θα υπάρχει προβολή βίντεο και συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις από τη μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στην Καλαμάτα για να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ συνέδριο εργατικής οργάνωσης χωρίς τη συμμετοχή εργοδοτών, διευθυντικών στελεχών και ανύπαρκτων συνδικάτων.
Παράλληλα εργατικά Σωματεία προχωρούν σε εξορμήσεις:
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων 
  • 15/3 Παρασκευή 15:00 ΣΕΤΕΡΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΜΕΤ)
  • 15/3 Παρασκευή 19:20 5ο κ 13ο ΕΠΑΛ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
Συνδικάτο Ιματισμού - Δέρματος
  • 15/3 Παρασκευή ΦΙΕΡΑΤΕΞ, ΗΛΙΟΣ
Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου
  • 15/3 Παρασκευή ΧΑΡΤΕΛ, DS SMITH
Ένωση Εμποροϋπαλλήλων
  • 15/3 Παρασκευή ΑΒ Βασιλοπουλος, My Market
Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αναφέρει:
«Εκατοντάδες είναι οι αντιπρόσωποι που έρχονται με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ και είτε είναι οι ίδιοι εργοδότες, είτε εκλεγμένοι νόθα μέσα από σωματεία φαντάσματα από όλη τη χώρα.
Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν ένα συσχετισμό στη ΓΣΕΕ και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για να δυναμώνουν οι μηχανισμοί αυτοί που στέκονται εμπόδιο να οργανωθούν αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Είναι εμφανές πως αυτές οι δυνάμεις λειτουργούν στο παρασκήνιο, συναλλάσσονται απευθείας με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτελούν το χρήσιμο και πρόθυμο στήριγμα τους, στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.
Την κατάσταση αυτή την βιώσαμε και στη Θεσσαλονίκη ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΘ τον Νοέμβριο του 2018, που χαρακτηρίστηκε από τον εκφυλισμό με άδεια την αίθουσα, δεν ήθελαν τον διάλογο, την αντιπαράθεση, στην ουσία απαγόρευσαν την οποιαδήποτε συζήτηση. Με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους, με την παρουσία της αστυνομίας και των ασφαλιτών. Ενα Συνέδριο που αναπαράγει συσχετισμούς που μαγειρεύονται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με τον γνωστό ρόλο των εργατοπατέρων».



«Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου