Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Τροποποίηση Ποινικού κώδικα – δωράκι στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής


Στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει την ποινή για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης από 10 – 20 χρόνια κάθειρξης σε 5 – 10”.

“Το νέο άρθρο 187 μειώνει την ποινή για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης από 10-20 χρόνια κάθειρξης σε 5-10. Στην ουσία η ποινική ευθύνη του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης (5-10 έτη) εξομοιώνεται με αυτή του διευθύνοντος”.

 “Η τροποποίηση αυτή αποτελεί ευθεία παρέμβαση στην εκκρεμή δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία συμπληρώνει τέσσερα χρόνια και φτάνει στο τέλος της”.

“Αποτελεί ένα ανέλπιστο δώρο για όσους κατηγορούνται για την Διεύθυνση της Χρυσής Αυγής ως Εγκληματικής Οργάνωσης, δηλαδή ολόκληρη την ηγεσία της και συνολικά 20 από τους 68 κατηγορουμένους στη δίκη, που προχωρεί στο τελευταίο της στάδιο με συντριπτικό αποδεικτικό υλικό ενάντιά τους”.

Aπό τα “jailgoldendawn.com“, “Thanasis Kampagiannis” (fb … δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής) και “thepressproject.gr”.
Πηγή: Μάνος Δούκας

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως:
«Η αναθεώρηση του αρ. 187 του Ποινικού Κώδικα, που προωθείται με το νέο σχέδιο και προβλέπει μειωμένο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντικειμενικά ευνοεί την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στη μέχρι τώρα μεγάλη καθυστέρηση της σχετικής δίκης για την οποία έχει ευθύνη η κυβέρνηση».


 Κατιούσα



Η αναθεώρηση του αρ. 187 θα ξημερώσει μαύρες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου