Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Βενεζουέλα: Δολοφονικό σαμποτάζ των ΗΠΑ η διακοπή στην ηλεκτροδότηση


Εισαγγελική έρευνα κατά Γκουαϊδό 

«Ανακοινώνω το ξεκίνημα μιας έρευνας εναντίον του πολίτη Χουάν Γκουαϊδό για φερόμενη εμπλοκή του στη δολιοφθορά στο ηλεκτροδοτικό σύστημα της Βενεζουέλας» σημείωσε, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Σάαμπ. 

 Ο Σάαμπ διέταξε έρευνα εναντίον του πραξικοπηματία και «προέδρου-μαριονέτα» των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό για φερόμενη συμμετοχή του σε δολιοφθορά η οποία προκάλεσε το χειρότερο μπλακάουτ των τελευταίων δεκαετιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση της χώρας, ο Γκουαϊδό και στελέχη της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης οργάνωσαν, σε συνεργασία με υπηρεσίες των ΗΠΑ, κυβερνο-επίθεση στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει ήδη συλληφθεί και ανακρίνεται ο δημοσιογράφος Λουίς Κάρλος Ντίας, ο οποίος κατηγορείται από τις κρατικές αρχές ότι εμπλέκεται στο μπλακάουτ.

Όπως έχει αναφέρει ο αντιπρόεδρος Επικοινωνίας, Τουρισμού και Πολιτισμού της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες, στην επίθεση εμπλέκονται ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο Έλιοτ Άμπραμς και ο Χουάν Γουαιδό. Μάλιστα, ενήμερος για την επίθεση που προκάλεσε την παράλυση στο ηλεκτροδοτικό σύστημα της χώρας φέρεται να ήταν ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο. 

Σε ανακοίνωση του, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση του έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή του ΟΗΕ για τη δημιουργία επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση της κυβερνο-επίθεσης. Σε αυτήν αναμένεται να μετάσχουν εμπειρογνώμονες από τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα. 

Επίσης, ο Μαδούρο αποκάλυψε πως έχει όλες τις αποδείξεις για την επίθεση στο ηλεκτροδοτικό σύστημα της χώρας και πως κέντρα της επίθεσης ήταν το Σικάγο και το Χιούστον των ΗΠΑ. 

Ατέχνως 

Βενεζουέλα: Δολοφονικό σαμποτάζ των ΗΠΑ η διακοπή στην ηλεκτροδότηση – Εισαγγελική έρευνα κατά Γκουαϊδό
Βενεζουέλα: Δολοφονικό σαμποτάζ των ΗΠΑ η διακοπή στην ηλεκτροδότηση – Εισαγγελική έρευνα κατά Γκουαϊδό
Βενεζουέλα: Δολοφονικό σαμποτάζ των ΗΠΑ η διακοπή στην ηλεκτροδότηση – Εισαγγελική έρευνα κατά Γκουαϊδό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου