Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου 13 Απρίλη, η ΕΔΥΕΘ, στο πλαίσιο της Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ. 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού και ακολούθησε πορεία στην κεντρική πύλη του Λιμανιού όπου κατατέθηκαν στεφάνια στην πλακέτα που αναφέρεται στα θύματα των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού.
Στη συγκέντρωση έξω από το Νατοϊκό Στρατηγείο μίλησε ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ  (διαβάστε παρακάτω την ομιλία του) ενώ στο λιμάνι χαιρετισμό απηύθυνε στους συγκεντρωμένους ο Μπάμπης Βέλλης γραμματέας της ΕΔΥΕΘ (διαβάστε παρακάτω την ομιλία του και δείτε βίντεο εδώ).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια από τον Κώστα Καρμπά, ενώ συμμετείχαν εργατικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών και μαζικοί φορείς της πόλης.

Με συνθήματα «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι», «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών - ΟΧΙ ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!» οι διαδηλωτές στη διάρκεια της πορείας προς το λιμάνι, εξέφρασαν την καταδίκη τους στα εγκλήματα των Νατοϊκών και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής καθώς και υποψήφιοι δήμαρχοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου