Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Βιβλίο

Οι γιορτές ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια αφορμή για προσφορά. Σε αγαπημένα πρόσωπα, φίλους ή στον εαυτό σου (ναι, όσο και να νοιάζεσαι για τους γύρω σου, ακόμα και «αυτός» δικαιούται που και που να ―και νιώθει ευχάριστα όταν― τον θυμάσαι) ένα βιβλίο παραμένει πάντα δώρο ξεχωριστό.

  Το βιβλίο είναι σύντροφος παντός καιρού, κι όχι απλά μια καλή λύση για τις γιορτές. Έτσι κι εμείς προτείνουμε σήμερα 2 νέες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής 

Καλή ανάγνωση

Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου
Εύα Νικολαΐδου
    Η Έλλη Αλεξίου εκμυστηρεύεται στην Εύα Νικολαΐδου στιγμές από τη ζωή της, καταθέτει βιώματα και μνήμες από τη σπουδαία διαδρομή της στην εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε σαράντα χρόνια με αγάπη, ευαισθησία και συνέπεια.

 Θυμάται τους κοινωνικούς της αγώνες αλλά και τα παιδικά της χρόνια. 


Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
                     Θεσσαλονίκη. Μήτρα ταξικής πάλης                     
  Εκδότης: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
 
    Η έκδοση μέσω μιας κωδικοποιημένης παρουσίασης, παρουσιάζει έναν ιστορικό οδηγό του ταξικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, από το 1909 μέχρι σήμερα.
 Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949)
( 4ης ΤΟΜΟΙ )

   Πρόκειται για συλλογική εργασία, στην οποία συνέβαλαν εκατοντάδες στελέχη του Κόμματος, ιστορικοί κ.ά. επιστήμονες. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Απόφαση του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ (2017), πραγματοποιήθηκε Ειδική Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (23 Ιούνη 2018), όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα τελικά κείμενα.
    Η εκ νέου μελέτη και συγγραφή της Ιστορίας του Κόμματος για την περίοδο 1918-1949 «πατά» στα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη συλλογική έρευνα και αποτίμηση μιας σειράς κομβικών ζητημάτων της Ιστορίας του εγχώριου και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.     Αποτελεί προϊόν μιας πολύχρονης προσπάθειας του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου