Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ριχνόμαστε στη μάχη!

Με παρακαταθήκη τη μεγάλη μάχη που δώσαμε για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, μπαίνουμε «στα γεμάτα» στη νέα μάχη, των εθνικών εκλογών, που θα γίνουν στα τέλη Ιούνη.


Σε αυτήν την προσπάθεια για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό, δεν ξεκινάμε βέβαια από το μηδέν.
Το πολύ μεγάλο άνοιγμα που σχεδίασαν και ξεδίπλωσαν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ τους τελευταίους μήνες, με μαζικές εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, μας έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε και να συζητήσουμε με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, ακόμα κι αν δεν έφτασαν όλοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Αυτή η επαφή είναι «ένα το κρατούμενο» στον εκλογικό αγώνα που έχουμε μπροστά μας και στον οποίο ριχνόμαστε χωρίς καμιά καθυστέρηση, παράλληλα με τη μαχητική προσπάθεια να επανεκλεγεί αγωνιστική δημοτική αρχή σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Καισαριανή και Ικαρία, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Από σήμερα κιόλας πιάνουμε το νήμα, για να οργανωθεί η νέα εξόρμηση στο λαό, από τις εκατοντάδες εκλογικές επιτροπές στήριξης του Κόμματος που συγκροτήθηκαν σε χώρους δουλειάς, κλάδους, συνοικίες, από συνταξιούχους, νεολαίους κ.ά.

Πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη δύναμη, που δούλεψε οργανωμένα στο πλάι του ΚΚΕ, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, χωρίς να λυπούνται κόπο και χρόνο, βοηθώντας να φτάσουμε σε περισσότερους εργαζόμενους.
«Υποδομή» είναι και η καλή παρουσία που κατέγραψε το ΚΚΕ σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκατοντάδες άνθρωποι που συγκρότησαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρειες, δήμους και κοινότητες μπορούν να είναι αποφασιστικός παράγοντας, που θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του ΚΚΕ. Η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια αποτελεί έκφραση της συμπόρευσης με το Κόμμα. Μέσα σε αυτούς ξεχωρίζουμε όσους συναντηθήκαμε μέσα στους αγώνες παρόλο που προέρχονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Εκατοντάδες είναι και όσοι ανοιχτά εξέφρασαν τη στήριξή τους στο Κόμμα και στη «Λαϊκή Συσπείρωση», μίλησαν σε συγκεντρώσεις, ανέλαβαν δράση στο πλάι του ΚΚΕ, για την ενίσχυση του Κόμματος παντού. Πολλοί με τη στάση τους έδωσαν απάντηση στη λογική του «μικρότερου κακού», δείχνοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στη χειραφέτηση από τα εκβιαστικά διλήμματα του νέου διπολισμού.

Είναι επίσης πολλοί αυτοί με τους οποίους συζητήσαμε σε συγκεντρώσεις και συσκέψεις και που παρά τη θετική γνώμη που έχουν για το Κόμμα, παρά το «αυτί» που στήνουν με ενδιαφέρον για να ακούσουν τις θέσεις του, δεν έκαναν το βήμα σε αυτές τις εκλογές, έχουν ακόμα δισταγμούς.

Τέλος, είναι οι νέοι 17 - 21 χρόνων που καλούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ψηφίσουν για δεύτερη φορά τώρα στις εθνικές εκλογές, στους οποίους πρέπει να απευθυνθούμε ειδικά συζητώντας μαζί τους για τη μόνη σύγχρονη διέξοδο για τη νεολαία, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Σε όλους αυτούς χρειάζεται να απευθυνθούμε άμεσα και σχεδιασμένα, μαχητικά και αισιόδοξα για να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες, να «πατήσουμε» στο θετικό έδαφος που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο, προκειμένου η υπαρκτή δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, που αποτυπώθηκε στις προχτεσινές κάλπες, να απεγκλωβιστεί από χρεοκοπημένες επιλογές, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και να τροφοδοτήσει την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες ο λαός να κάνει ένα σημαντικό βήμα, μια μεγάλη διαφορά στην κάλπη και στο δρόμο του αγώνα, βγάζοντας πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή στον αγώνα για να αντιμετωπιστεί η πολιτική της νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει από την κάλπη, για να μεγαλώσει η αντίθεση στις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές εκκρεμότητες που θα πάρουν σειρά το επόμενο διάστημα, για να οργανωθούν από καλύτερες θέσεις η αντεπίθεση και η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ολοι στη μάχη, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου