Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

«Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών»

Μαχητική παρέμβαση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τον ελλιμενισμό του αμερικανικού οχηματαγωγού «GREEN RIDGE», στο πλαίσιο της μεταφοράς ΝΑΤΟικών οχημάτων και άλλου στρατιωτικού υλικού, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του ΚΚΕ.


Με σύνθημα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών», ανέδειξαν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια προστίθεται στην ολοένα και αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς που καθιστούν την περιοχή πολεμικό στόχο.

Επιβεβαιώνοντας ότι το λιμάνι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση διεκπεραίωσης δυνάμεων και εφόρμησης προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, τα οχήματα της αμερικανικής Ταξιαρχίας ξεφορτώνονται από χτες στο λιμάνι και από εκεί διεκπεραιώνονται προς Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη για συμμετοχή καταρχάς στη ΝΑΤΟικής κοπής άσκηση «Saber Guardian 2019» (3-24/6 σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία) αλλά και ευρύτερα στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve», που συγκεντρώνει και παρατάσσει δυνάμεις σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Το δε ξεφόρτωμα έσπευσε να επιθεωρήσει ο ίδιος ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Γρ. Φλέγκερ, ο οποίος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε ότι με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να έχει επισκεφτεί πιο συχνά από την Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε στην «εταιρική σχέση» που έχει χτίσει η αμερικανική πλευρά με τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και τη 12η Μεραρχία Εβρου, ενώ έκανε σαφές ότι η εν λόγω επιχείρηση και γενικά η διμερής στρατιωτική συνεργασία εντάσσονται στον περιλάλητο «Στρατηγικό Διάλογο» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ότι αυτές οι ασκήσεις και η συνεργασία δυναμώνουν το ΝΑΤΟ, τη «διαλειτουργικότητα» των δυνάμεων και την ετοιμότητα γενικά της λυκοσυμμαχίας, όπως και το «πλάτος και βάθος» των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ.

 Επανέλαβε εξάλλου το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να μετατρέψουν το λιμάνι σε μόνιμη βάση εφόρμησής τους, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί «βλέπουν» τη «δυναμική» του, «τόσο από την άποψη της ασφάλειας όσο και την οικονομική πλευρά». «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε να τονίζουμε αυτήν τη δυναμική, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με τους συνεργάτες μας εδώ για να δούμε στην πράξη αυτήν τη δυναμική», σημείωσε.
 
Ανακοίνωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ αναδεικνύει ότι «η λειτουργία στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως και οπουδήποτε αλλού, δεν φέρνει την ασφάλεια και την ανάπτυξη όπως προπαγανδίζουν κυβέρνηση, ΝΔ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που στηρίζονται από όλους αυτούς. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ποτέ δεν προστάτευσαν τους λαούς, ίσα - ίσα άναψαν πολλές φορές το φιτίλι του πολέμου στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που προστατεύουν είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που εκπροσωπούν. Ο ανταγωνισμός αυτών των ομίλων για το μοίρασμα των αγορών και των κερδών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων είναι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επικίνδυνες εξελίξεις και στην περιοχή μας.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της πόλης να μη συναινέσει στη μετατροπή του λιμανιού σε βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να καταδικάσει τα κόμματα και τους τοπικούς "άρχοντες" που στρώνουν κόκκινα χαλιά στους Αμερικανούς, να αποτελέσουν και αυτές οι εξελίξεις κριτήριο ψήφου. Να στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που ξεκάθαρα αντιστρατεύονται αυτή την πολιτική, και να δυναμώσει το κίνημα ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου