Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

«Συνέταιροι» των εκβιασμών στο λαό και των «εγγυήσεων» στο κεφάλαιο

 Να μάθει ο λαός να ζει με τη φτώχεια του και να συνεχίσει να ματώνει για το κεφάλαιο, προσδοκώντας να είναι πλούσιο το «φαγοπότι» του, μπας και περισσέψει κανένα ψίχουλο για τις δικές του ανάγκες, συνέστησε ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός, κατά τη χτεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.
Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι με τον ίδιο πρωθυπουργό και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η καπιταλιστική οικονομία θα πηγαίνει πρίμα και άρα κάτι θα περισσεύει για να φιλοδωρεί πότε - πότε τα φτωχά λαϊκά στρώματα με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο θα συνεχίζει τη λεηλασία τους.

Ισχυριζόμενος ότι μπορεί και το κεφάλαιο να ευημερεί και ο λαός και ζητώντας από τους εργαζόμενους επί της ουσίας να θεωρήσουν περασμένα - ξεχασμένα όλα όσα έχασαν και θα συνεχίσουν να χάνουν, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι μέλημά του είναι «να μετατρέψει την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων», αλλά «σιγά - σιγά, σταδιακά», καθώς «δεν έχουμε μαγικά ραβδιά να κάνουμε θαύματα».

Ενώ «απογειώνοντας» τα κάλπικα διλήμματα, για να «στοιχειοθετήσει» το υποτιθέμενο «μικρότερο κακό» που σηματοδοτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το λαό, έφτασε να ισχυριστεί ανάμεσα στα άλλα το αμίμητο, ότι τα πλεονάσματα και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της δικής του είναι ματωμένα, «αλλά το ένα αίμα έρχεται για να ανατροφοδοτήσει τον οργανισμό όταν χρειάζεται ανάγκη ανατροφοδότησης... Αυτή είναι η διαφορά. Διότι εγώ λέω, 13η σύνταξη στον συνταξιούχο
(...) Ο Μητσοτάκης λέει "δεν γίνεται, δεν υπάρχουν περιθώρια, είναι λαϊκισμός"!».
Δεν έκρυψε εξάλλου ότι και η δική του και όποια κυβέρνηση είναι δεσμευμένες στην υποχρέωση «να έχουμε αυτά τα πλεονάσματα 3,5%», κομπάζοντας ότι ήταν η δική του κυβέρνηση που κατάφερε να πιάσει τους στόχους του προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε μέσα απ' τις «μεταρρυθμίσεις» και τη «χρηστή διαχείριση», βαφτίζοντας έτσι το παραπέρα μόνιμο τσάκισμα δαπανών για λαϊκές ανάγκες και την άγρια φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων που ζει και βασιλεύει.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνοντας ότι οι στόχοι με τη ΝΔ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων είναι κοινοί, έλεγε χαρακτηριστικά: «Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης; Λέει να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Εντάξει. Και εγώ είμαι θετικός, σταδιακά να μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων. Και εγώ είμαι αυτός που πρότεινα να πάμε από το 29% στο 25%, σταδιακά, ένα κάθε χρόνο. Και το κάνουμε. Στα μέτρα που εξήγγειλα για το 2020, περιλαμβάνω και τη φορολογία 150% απόσβεση επενδύσεων. Γιατί; Για να δώσω κίνητρα στους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις για να προσλαμβάνουν».

Τη δική του αντιλαϊκή πλειοδοσία συνέχισε χτες και ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιοδεύοντας στη Γλυφάδα και επαναλαμβάνοντας - με το βλέμμα στο κεφάλαιο και το χρίσμα του - ότι η ΝΔ μπορεί να «εγγυηθεί» «χαμηλότερους φόρους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, «πολλές νέες επενδύσεις», στο έδαφος των αντιλαϊκών μέτρων που στήριξε από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και των επιπλέον που δηλώνει ότι θα πάρει, «και βέβαια ασφάλεια», ξαναβάζοντας στο στόχαστρο μεταξύ άλλων το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου