Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εσύ, ποιος; Κάνε τη διαφορά με το ΚΚΕ τώρα!

Ερώτημα που απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, που είδαν την ζωή τους να την μετρούν οι καπιταλιστές, ως μέρος του κόστους και μέρος του κέρδους τους.

Απευθύνομαι σε όλους και όλες, που μετρούν τις ανάγκες τους, και ο μήνας δεν τους βγαίνει.

Απευθύνομαι στους νέους και τις νέες, που μπροστά στην δύναμή τους, η πέτρα «λιώνει» πριν καν το «στύψιμο».

Απευθύνομαι στους εργάτες που κινούν γη, ουρανό και θάλασσα με την μοναδική δύναμη της γνώσης, της πειθαρχίας, τη μήτρα και γέννα όλων των πνευματικών και υλικών αξιών που γέννησε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα.

Στους συναδέλφους εργάτες της τέχνης. Καλλιεργητές της ανθρώπινης σκέψης και των ιδεών, για να υψωθούν οι άνθρωποι της εργασίας και ας παραμένουν αθωράκιστοι μπροστά στην επιθετικότητα του καπιταλισμού, εγκαταλείποντας την τέχνη τους, ανασφάλιστοι, χωρίς σύνταξη, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην φίμωση και τον αποκλεισμό.

Απευθύνομαι σε εκείνους τους απλούς, καθημερινούς συντρόφους της ζωής, που το μόνο «πρέπει» που ξέρουν, είναι ότι, πρέπει να δουλεύουν.

Σε όλους, που μέτρησαν στο σώμα και την ψυχή τους, την βαρβαρότητα του καπιταλισμού με τα χίλια πρόσωπα, και τα σαράντα κόμματα του.

Στους πατεράδες και τις μανάδες, που είδαν τον άνεργο γιο και κόρη να τους δίνουν κουράγιο, με την πίστη ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Στους παππούδες και τις γιαγιάδες που παρά το πετσόκομμα της σύνταξης, στέκονται όρθιοι, ως Τράπεζα Αλληλεγγύης, στηρίζοντας τα εγγόνια και τα παιδιά τους.

Όπου το βλέμμα και αν έριξα, η θλίψη, η πίκρα, το απόκαμα και απογοήτευση, ήταν εκεί γραμμένη βαθιά στα μάτια. Στα μάτια που λένε πάντα αλήθειες.

Ποιος; Ποιοι, το χαμόγελο έσβησαν; Ποιοι τσαλάκωσαν την ζωή;

Ποιοι τα νιάτα στραγγάλισαν και τους έδειξαν την πόρτα εξόδου, πριν μπουν έστω, στα κολαστήρια της εκμετάλλευσης;

Όσους και αν είδα, λες και ήταν όλοι τους μιλημένοι είπαν: « Άστα όλοι ίδιοι είναι!»

Έλεγαν την αλήθεια σε έναν κομμουνιστή.

Ήξεραν που το έλεγαν!

Το έλεγαν στο ΚΚΕ!

Ήξεραν, ότι αυτή η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, έρχεται σαν κόκκινο μελανί αίματος από τα παλιά, με την υπογραφή αλύγιστων, και είναι αίμα, από το αίμα τους!

Ήξεραν όμως, ότι το «όλοι», δεν αφορούσε το ΚΚΕ.

Ναι! Και όμως, «..είναι όλοι ίδιοι!»

Είναι ένα «σακί» αστικά κόμματα!

Πανσπερμία πολιτικών υβριδίων, που λιπαίνονται και αναπαράγονται στα θερμοκήπια των καπιταλιστών, ζιζάνια παντός τύπου, που φυτρώνουν και σφίγγουν το νου, την σκέψη, με ένα και μοναδικό στόχο, να υποτάξουν την ζωή προς το συμφέρον μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω την αναφορά για να προκύψει η αυτονόητη διαφορά; Από τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου, τον Πλαστήρα, τον Παπάγο, τον Καραμανλή, τον Α. Παπανδρέου, τον Μητσοτάκη, τον Κ. Καραμανλή, τον ΓΑΠ, τον Κ. Μητσοτάκη;
Κόμματα; Διπλό με διάττοντες αστέρες και σωτήρες. Κάθε πικραμένος και πρόθυμος, έδινε και δίνει εξετάσεις, στα διευθυντήρια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και βέβαια, με τον αντικομουνισμό σημαία τους.

Όλα τα είχε και τα έχει ο μπαχτσές: ΕΡΕ, ΕΚ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ακολουθούν ένθεν και ένθεν, οι ΚΟΔΗΣΟ - ΚΑΕ, ΠΟΛΑΝ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ.
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το κάδρο τα επικίνδυνα τελικώς, απομεινάρια του ΚΚΕεσ. , ΕΑΡ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ

Τώρα μας προέκυψε το εξώγαμο των καπιταλιστών, με «εσάνς» αριστεράς και κορμό από ΠΑΣΟΚ, ήρθε και προστέθηκε στην λίστα των ιδίων και των προθύμων να ασκήσει την αστική εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα έλειπε από το κάδρο και το «κοπρόσκυλο» των καπιταλιστών, η Χρυσή Αυγή, απόγονος του Χίτλερ, του Μεταξά, της Χούντας και της ΕΠΕΝ, παράγωγο της πολιτικής της καπιταλιστικής εξαθλίωσης, εγκληματικός υπόκοσμος με την ανοχή των κυβερνητικών κομμάτων.

Χρόνια τώρα λοιπόν, ένας στόχος, ένα σχέδιο, άλλο χρώμα, άλλη κοπή, πάντα για το λαό και πάντα, ο λαός χαμένος!

Ένα σας λέω, οι γυρολόγοι του καπιταλισμού, είναι δουλευταράδες.

Καλοταϊσμένοι και καλοκουρδισμένοι, έρχονται σήμερα να σου προφέρουν το κόκκαλο αφού σου ρούφηξαν πρώτα μέχρι το μεδούλι!

Στην όχθη των αστικών κομμάτων χορεύουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών!

Στην όχθη που ανατέλλει ο σοσιαλισμός κουμάντο κάνουν οι λαοί!

Περνάμε απέναντι!

Αν όχι τώρα, πότε;

Αν όχι εσύ, ποιος;

Με το ΚΚΕ προκύπτει η πραγματική διαφορά!

 Του Τάκη Βαρελά*

Ο Τάκης Βαρελάς, είναι ζωγράφος, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) και Μέλος του ΔΣ Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Εικαστικών Τεχνών & Εφαρμογών (ΟΣΔΕΕΤΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου