Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η νεολαία ψηφίζει ΚΚΕ γιατί παλεύει να κάνει πράξη τα όνειρά της

Δ. Κουτσούμπας: Η νεολαία ψηφίζει διεκδικητικά και ανυπότακτα! Ψηφίζει ΚΚΕ γιατί παλεύει να κάνει πράξη τα όνειρά της 

Στα κόκκινα βάφτηκε την Πέμπτη το Θησείο, με τη νεολαία να δίνει με ζωντάνια το «παρών» στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Μέσα και από τη συγκέντρωση, τα μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, που δίνουν τη μάχη των εκλογών, κάλεσαν ακόμα περισσότερους νέους να πουν το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ της φτώχειας, των μνημονίων, του πολέμου και δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, να δώσουν τη μόνη νεανική απάντηση, για την αντεπίθεση.
Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πραγματικό περιεχόμενο της μέρας, της 9ης Μάη, ημερομηνίας που σηματοδότησε τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Από νωρίς ο χώρος γύρω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο άρχισε να χρωματίζεται από τις κόκκινες σημαίες. Συγκροτημένα, φωνάζοντας το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και ενώ ο «Οδηγητής» ακουγόταν από τα μεγάφωνα, η προσυγκέντρωση έφτασε στο χώρο της εκδήλωσης και πήρε θέση μπροστά στην εξέδρα. Πριν την έναρξη, προβλήθηκε βίντεο που φτιάχτηκε με τη συμβολή Κομμουνιστικών Κομμάτων για τις ευρωεκλογές.

Με το σύνθημα «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», ανέβηκε στο βήμα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν. Αμπατιέλος, ο οποίος άνοιξε τη μεγάλη συγκέντρωση (διαβάστε εδώ την ομιλία).

Με συνθήματα όπως «ΚΚΕ ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ», «Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία», «Με το ΚΚΕ για την ανατροπή, κόντρα στη μιζέρια και στην υποταγή» και τις κόκκινες σημαίες υψωμένες, οι νεολαίοι, τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ υποδέχτηκαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, όταν ανέβηκε στο βήμα (Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του και δείτε πάνω βίντεο).

Χαιρετισμό απηύθυναν η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής (διαβάστε εδώ την ομιλία), ο Λορέντζο Λανγκ, Γραμματέας της ΚΕ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος - Ιταλία (διαβάστε εδώ την ομιλία).
Επίσης χαιρέτισαν οι νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γεωργία Γκούφα και Χάρης Ευθύμερος

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση

Στην εκδήλωση ανάμεσα σε άλλους παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γ. Πρωτούλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Ν. Σοφιανός, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μ. ΑνδρουλιδάκηςΒ. ΑράπηΛ. Ράζου και πολλοί ακόμα υποψήφιοι, καθώς και ο ηθοποιός Γ. Κιμούλης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (που κάνει και την ενορχήστρωση), Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Παντελής Θαλασσινός, Βιολέττα Ίκαρη, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριώ, Σωτήρης Μπαλλάς, Πέννυ Μπαλτατζή, Χριστόφορος Ζαραλίκος «Πυξ Λαξ», Μιρέλα Πάχου, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Χριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου