Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ενωμένοι και πιο δυνατοί με την πολύτιμη πείρα της 10ήμερης απεργίας


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»

Ενωμένοι και με το κεφάλι ψηλά, μετά από 10ήμερη απεργιακή μάχη για την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου τους και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Δαμασκηνού (Μάη) Μέντη, οι εργαζόμενοι της «Αφοί Βλάχου» αποφάσισαν ομόφωνα σε Γενική Συνέλευση
που πραγματοποίησαν το Σάββατο, να αναστείλουν την απεργία τους μέχρι αύριο Τετάρτη, μετά τη δέσμευση της εργοδοσίας για επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους.

Η εργοδοσία, σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Παρασκευή, δεσμεύτηκε να καταθέσει την πρότασή της σε νέα τριμερή, που ορίστηκε για αύριο Τετάρτη.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επαγρύπνηση, ενώ με το συνολικότερο αγώνα τους μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο και την Ομοσπονδία τους, διεκδικούν να πεταχτούν έξω από τους χώρους δουλειάς τα «δουλεμπορικά» γραφεία και να περάσουν στην εταιρεία με σύμβαση αορίστου χρόνου όλοι όσοι εργάζονται σε αυτήν.

Αγώνας με σημασία που ξεπερνά τα όρια του συγκεκριμένου εργοστασίου
Την ευρύτερη σημασία του αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι της «Αφοί Βλάχου», αναδεικνύουν με ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, υπογραμμίζοντας:

«Χαιρετίζουμε το μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν οι συνάδελφοι στο εργοστάσιο "ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ", που είχε αποτέλεσμα τη μη απόλυση του συναδέλφου και προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Μέντη Δαμασκηνού. Απέδειξαν ότι ο αγώνας τους ήταν δίκαιος, παρά τις 4 δικαστικές αποφάσεις που τον έκριναν παράνομο.

Οι δέκα ημέρες απεργίας έδωσαν πλούσια πείρα στους εργαζόμενους του εργοστασίου, που πιο δυνατοί, ενωμένοι και δικαιωμένοι γυρίζουν στην εργασία τους. Απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη των εργατών, η συλλογική δράση και η συμμετοχή στην υπεράσπιση της ζωής μας είναι πολύτιμα εργαλεία και παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες. Απέναντί τους βρήκαν εκτός της εργοδοσίας, το κράτος και τη "δικαιοσύνη", που με εκβιασμούς, καταστολή και ποινικοποίηση προσπάθησαν να λυγίσουν τον αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι σε αυτή την επίθεση αντέταξαν την ταξική αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση εκατοντάδων σωματείων και εργαζομένων που στήριξαν τον αγώνα με ηθική και υλική βοήθεια».

«Αυτός ο αγώνας έχει ευρύτερες προεκτάσεις, δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων του συγκεκριμένου εργοστασίου», υπογραμμίζουν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι «η σύγκρουση με τις "ευέλικτες" μορφές απασχόλησης, με το "δουλεμπόριο", όπως και η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» και όλων των εργατών, είναι αγώνας που συνεχίζεται».

«Είναι βέβαιο ότι θα ξεσπάσουν και νέοι αγώνες και σε άλλους χώρους δουλειάς, με ίδια ή άλλα αιτήματα», προσθέτουν. «Είναι ανάγκη αυτοί οι αγώνες να στηριχτούν από όλα τα σωματεία και τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές και εργαζόμενους, όπως στηρίχτηκε και ο αγώνας στην "ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ" και ακόμα περισσότερο. Να βοηθήσουμε κάθε σπίθα αντίστασης να γίνεται μαζική, μαχητική εστία αγώνα για να δημιουργεί τις προϋποθέσεις μετάδοσης της απόφασης για αγώνα σε ολόκληρο τον κλάδο, σε όλη την εργατική τάξη».

Κλείνοντας, το Εργατικό Κέντρο και το κλαδικό Συνδικάτο καλούν τους εργαζόμενους της «Αφοί Βλάχου» σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου