Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 27-28 Ιούλη:

- «Διεύρυνση Σχέσεων» Ελλάδας – ΗΠΑ: «Μαγνήτης» μεγάλων κινδύνων και απειλών για το λαό. Η «συνέχεια» στην εξωτερική πολιτική από την κυβέρνηση ΝΔ φέρνει διεύρυνση και επιτάχυνση της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ...στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το μενού περιλαμβάνει σχέδια για πλήρη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων με επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα. Μιλούν ακόμα και για νέες στρατιωτικές βάσεις.
  • Η εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια κάνει πιο σύνθετες και επικίνδυνες τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό καθώς και στην περιοχή των Βαλκανίων.
  • Οι κίνδυνοι γίνονται ακόμα πιο ορατοί, με δεδομένα τα σχέδια στρατιωτικής δράσης στην περιοχή του Περσικού Κόλπου ενάντια στο Ιράν.
  • Επιβεβλημένη η πάλη του λαού για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για να κλείσουν όλες οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
- Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας: Με αγώνες ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου - ΕΕ - κυβερνήσεων, θα βάλουμε εμπόδια στις εξαγγελίες της ΝΔ για την Εκπαίδευση. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης για τις προγραμματικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας.

- 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Το καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στην Αθήνα. Με σύνθημα «Με του αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα...” τον Σοσιαλισμό».

- Αντισεισμική Προστασία: Διαχρονικό έγκλημα η θυσία της προστασίας του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου.
  • Ανησυχητικές οι επιπτώσεις του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική, της προηγούμενης βδομάδας. Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών σε κτίρια, ειδικά στις δυτικές περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και όλης της Αττικής.
  • Η «γύμνια» της αντισεισμικής θωράκισης βγάζει μάτι.
  • Σοβαρό πρόβλημα ειδικά στους εργασιακούς χώρους - καταγγελίες από σωματεία για τη στάση της εργοδοσίας.
  • Περιοδείες του ΚΚΕ σε περιοχές που χτυπήθηκαν.
- Νομοσχέδιο για Επιτελικό Κράτος: Αντιδραστικές αλλαγές για κρατική διοίκηση ακόμα πιο εχθρική στο λαό. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Κυβερνητικές Προγραμματικές Δηλώσεις: Επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.

- Εξελίξεις στη ΔΕΗ: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συνένοχοι για την αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της Ενέργειας.

- Αντιπυρική Περίοδος: Επικίνδυνη και φέτος.

- Συντροφιά με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου