Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Θανάσης Καμπαγιάννης: “Φάγαμε τον γάιδαρο, η δίκη τελειώνει”


Σήμερα 26 Ιουλίου, στο Εφετείο Αθηνών, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μετά την διακοπή για το καλοκαίρι, το δικαστήριο καλεί για τις 9 Σεπτεμβρίου τους κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και, στη συνέχεια, για την επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.


Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής δήλωσε τα εξής μέσω του προσωπικού του λογαριασμού:

“Όταν πέρσι τέτοιες μέρες το δικαστήριο ολοκλήρωνε τα έγγραφα κατηγορητηρίου και πολιτικής αγωγής, δεν ξέραμε τι θα ακολουθήσει χρονικά, αν και είχαμε την ελπίδα ότι θα ήταν το τελευταίο καλοκαίρι της δίκης. Η υπεράσπιση είχε να αποφασίσει αν θα καθυστερήσει τη διαδικασία ή αν θα προχωρήσει με τις απολογίες.

Τελικά η υπεράσπιση, με την καβάτζα του μηνιάτικου των κοινοβουλευτικών κονδυλίων, επέλεξε τον δρόμο της καθυστέρησης που έφτασε μέχρι τον Μάιο του 2019. Χιλιάδες άσχετα έγγραφα, ερωτήσεις και κοινοβουλευτικές ομιλίες κατατέθηκαν και διαβάστηκαν, μάρτυρες υπεράσπισης προσήλθαν με το σταγονόμετρο, κοκ, με αποκλειστικό σκοπό τον εκφυλισμό της διαδικασίας, το “σπάσιμο” των θυμάτων, την απαξίωση της δίκης στην κοινή γνώμη. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ήλπιζε περαιτέρω ότι οι εκλογές θα επανασφράγιζαν τη νομιμοποίηση της οργάνωσης, γεγονός που θα δυσκόλευε το δικαστήριο στην απόφασή του. Εμείς σαν δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, υπομείναμε όλη αυτή τη χρονιά και, στις εναγώνιες ερωτήσεις “γιατί καθυστερεί τόσο πια αυτή η δίκη” από φίλους και εχθρούς απαντούσαμε: “η καθυστέρηση είναι ενοχλητική αλλά δεν είναι δωρεάν”.

Σήμερα ξέρουμε ότι η στρατηγική της κωλυσιεργίας γύρισε μπούμερανγκ στη Χρυσή Αυγή: οι εκλογές εξελίχθηκαν σε φιάσκο για τη ναζιστική οργάνωση, οι ηγέτες της έχασαν τη βουλευτική ιδιότητα, οι συνήγοροι έχασαν το μισθό του επιστημονικού συνεργάτη, ο πυρήνας της συμμορίας διασπάστηκε. Και η ιστορία τα έφερε έτσι (ή ίσως το κεφάλι το κακό τους) που τώρα έφτασε και η ώρα των απολογιών.
Μετά τη σημερινή ολοκλήρωση των απολογιών για τη δολοφονία Φύσσα, το δικαστήριο καλεί για τις 9 Σεπτεμβρίου τους κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και, στη συνέχεια, για την επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Μετά από λίγες δικάσιμες, θα απολογηθούν πλέον οι κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση. Αν το δικαστήριο καλέσει μέλη και διευθυντές μαζί, οι απολογίες των πρώτων πρώην βουλευτών (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Γερμενής, κλπ) θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο. Αν οι διευθυντές απολογηθούν στο τέλος, οι απολογίες τους (και του Μιχαλολιάκου) θα γίνουν όλες μέσα στον Οκτώβριο. Μετά οι εισαγγελείς θα προτείνουν, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις και η απόφαση.

Φάγαμε τον γάιδαρο. Η δίκη τελειώνει. Άλλο καλοκαίρι δεν θα υπάρξει. Προς το παρόν, ένα διάλειμμα ξεκούρασης. Για να αντέξουμε ένα δευτερόλεπτο περισσότερο από όσο θα χρειαστεί για το τέλος! Ευχαριστούμε όσες και όσους είναι εκεί!”

Εμείς να ευχηθούμε καλή ξεκούραση σε όλα τα μέλη της Πολιτικής Αγωγής και στους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυψαν τη δίκη με κάθε επιτρεπτό μέσο. Ραντεβού το Σεπτέμβρη εντός και εκτός αιθουσών!

Κατιούσα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου