Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Χαιρετίσματα στην εξουσία ;;;


Δύσκολη και σκληρή η ζήση των ορεσίβιων ηρώων της καθημερινής βιοπάλης, εκείνων των πρωταγωνιστών της αθέατης μάχης της ζωής που εξελίσσεται μακριά από το τουριστικό "lifestyle", χαμένης, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στα "ψιλά γράμματα" κάποιου ταξιδιωτικού χάρτη.  

Εδώ οι άνθρωποι δοκιμάζουν σκληρά τις αντοχές τους. Ανέκαθεν, προεκλογικά και μετεκλογικά!
Οι λησμονημένοι ακρίτες στην ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα, κρατάνε παλικαρίσια σε έναν όμορφο αν και σκληροτράχηλο τόπο που όμως τον αγαπούν αληθινά κι εξακολουθούν να μοχθούν σ' αυτόν, και ας τους εγκατέλειψε το... φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος το οποίο ασφαλώς και δεν διαθέτει ουδεμία "κοινωνική συνείδηση", ούτε καν ένοχη, αφού - υπερσυγκεντρώνοντας μέσα σε ανθρωποκτόνες μπετουπόλεις δραστηριότητες, κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό προς εκμετάλλευση για χάρη πάντα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που υπηρετεί - κατόρθωσε να απονεκρώσει την επαρχία και ιδιαίτερα τις ορεινές "ασύμφορες ζώνες της άγονης γραμμής"! Σ' αυτές αντί για δρόμους, σχολεία, ιατρικές υπηρεσίες και στήριξη των μικρών παραγωγών, επιφυλάσσει... ανεμογεννήτριες και περιβαλλοντική καταστροφή μέχρι την τελική τους ερημοποίηση!

Όμως κάποιοι από εκείνους που χρόνια τώρα δρασκελίζουν μνήμες και βουνοκορφές επιμένοντας να βαστούν ζωντανό ετούτο τον τόπο, ξέρουν κι ας μην μιλούν, προς το παρόν, πολύ! 

Στη φωτογραφία μας, ένας άγνωστος συμπατριώτης των Αγράφων ανηφορίζει ευθυτενής τα γκρεμίδια μαζί με το κοπάδι του, στέλνοντας από ψηλά κι έναν απροσδιόριστο χαιρετισμό.

Χαιρετίσματα -άραγε- στην εξουσία ;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου