Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!


Με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην κατάμεστη πλατεία του Καρπενησίου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ.

Η κεντρική πλατεία της ευρυτανικής πρωτεύουσας αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει το μεγάλο πλήθος που απλώθηκε και στους γύρω δρόμους, ενώ πολλοί παρακολουθούσαν και από τα μπαλκόνια των γύρω κτιρίων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλατεία ήταν γεμάτη περίπου 1,5 ώρα πριν την έναρξη της ομιλίας, ενώ μια μικρή δυνατή μπόρα που έπεσε, δεν πτόησε κανέναν.

Με το σύνθημα «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» και τις σημαίες να ανεμίζουν οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν στο βήμα τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Αμπατιέλο, που άνοιξε τη συγκέντρωση.

Τα συνθήματα, ο παλμός και το κλίμα της συγκέντρωσης αντανακλούσαν την ανάγκη η νεολαία να σκύψει πάνω από την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ: «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ», «Για του λαού τη νίκη στη μάχη πάντα πρώτοι, εμπρός στην μνήμη του καπετάνιου Γιώτη»,«Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές»,«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός» κ.ά. και βέβαια «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», με το οποίο υποδέχτηκαν στο βήμα τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά τη συγκέντρωση ξεκίνησε πορεία προς το πάρκο του Κεφαλόβρυσου (δείτε εδώ) όπου και η κατασκήνωση του Διημέρου, όπου η βραδιά συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου (δείτε εδώ), συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με την Ρίτα Αντωνοπούλου (δείτε εδώκαι λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Νωρίτερα το πρωί έγινε πεζοπορία στα χνάρια των ηρωικών μαχητών του ΔΣΕ στο λόφο του Αγ. Δημητρίου (δείτε εδώ), επίσκεψη μαθητών στο ιστορικό χωριό των Κορυσχάδων (δείτε εδώ), ενώ στην κατασκήνωση όπου λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο (δείτε εδώ),  έγιναν και αγώνες μπάσκετ (δείτε εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου