Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Ερώτηση για τις τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ

Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική την Τετάρτη 10 Ιούλη. Την ίδια ώρα τεράστιες είναι οι καταστροφές σε υποδομές στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες, σε καταστήματα και σε καλλιέργειες, ακόμη και σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Αναδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η Χαλκιδική, που αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων του κλάδου, όπως και πολλές περιοχές της χώρας, είναι ανοχύρωτη για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης από τις κυβερνήσεις με αντίστοιχες συνέπειες και στους πόρους σε Δήμους και Περιφέρειες έχει οδηγήσει σε εγκληματικές ελλείψεις αναγκαίων έργων και υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων. Με κριτήριο τη λογική "κόστους - οφέλους" της ΕΕ, την απόρριψη έργων σε "περιοχές χαμηλής επικινδυνότητας" με βάση τη σχετική οδηγία της ΕΕ, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα, αλλά και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης και πρόληψης δεν αποτελούν προτεραιότητα καθώς δεν αποφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή:

- Προτίθεται να αποζημιώσει λαϊκά νοικοκυριά, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες των περιοχών που επλήγησαν και να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των άλλων κατεστραμμένων υποδομών από το λεγόμενο "Ταμείο Αλληλεγγύης" της ΕΕ αίροντας τους απαγορευτικούς όρους και προϋποθέσεις που θέτει ο σχετικός κανονισμός για την ενεργοποίησή του;

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ

2 σχόλια:

 1. gagarin gagarin..Εγώ ήμουν στο μάτι του κυκλώνα.Ξερεις τι έλεγε ο κόσμος;Ξέρεις τι έγινε για δέκα λεπτά; Τ ώρα κόψαν στα Ν.πλάγια όλο το δασάκι στο τέλος του πεζόδρομου .όλα τα κυπαρίσσια από το παλιό νεκροταφείο. Για πρόληψη και απόφυγη νέων ατυχημάτων. Εβγαινα από το αυτοκίνητο και τραβούσα κλαδιά,κ α δους,τραπεζια . Αλλοφρωνοι όλοι ψαχναμε τα παιδιά μας. Πολύ επιηκης είστε με τον κούλη .. Τι είναι το ζντό σας; Υποκρισία του ΚΚΕ ..Σκασιλα μεγάλη εάν δεν το δημοσιεύσεις .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταρχήν το δημοσιεύω σήμερα γιατί ήμουνα στο εξωτερικό.

   Δεν χρειάζεται να απαντήσω στο "Πολύ επιηκης είστε με τον κούλη .. Τι είναι το ζντό σας; Υποκρισία του ΚΚΕ ..Σκασιλα μεγάλη εάν δεν το δημοσιεύσεις" γιατί όλο το σχόλιο το έγραψες για να κάνεις, στο τέλος, τον αντικομουνισμό σου, σαν γνήσιο τέκνο του νεοΠΑΣΟΚ ( για όλα φταίει το ΚΚΕ και όχι το κόμμα μου,νεοΠΑΣΟΚ "ΣΥΡΙΖΑ", που κυβέρνησε).

   Διαγραφή