Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Υποκρισία χωρίς τέλος για τις τριετίες


 Οι προκλητικές μεθοδεύσεις του ΣΕΒ - που σαν Γενικός Διευθυντής του είχε διαπρέψει ο σημερινός υφυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, Α. Σκέρτσος - αξιοποιούν το νομοθετικό πλαίσιο που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα το νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, για να κρατάει στο γύψο μισθούς και μεροκάματα και να βάζει εμπόδια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Διαμορφώνοντας έτσι τους μισθούς με βάσει τα "θέλω" του μεγάλου κεφαλαίου.
Αυτοί που σήμερα διαγκωνίζονται και τους πήρε ο πόνος δήθεν για τα εργατικά δικαιώματα, συγκεκριμένα για τις τριετίες των εργαζομένων, για μια ακόμη φορά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όταν ήταν στην κυβέρνηση εφάρμοσε το νόμο Βρούτση, κρατώντας παγωμένες τις τριετίες.
Ο νόμος Βρούτση έγινε νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου.

Ολοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, καταψήφισαν την πρόταση νόμου των 536 Συνδικάτων που επανέφερε τις ΣΣΕ, τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, τις τριετίες κ.λπ., που καταργούσε τον άθλιο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις ΣΣΕ, για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, στα μεροκάματα, για την κατάργηση όλων των άθλιων αντεργατικών νόμων που βάζουν εμπόδια και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου