Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Tιμάμε τους ήρωες της τάξης μας


 Φοιτητές και εργάτες τίμησαν τη Σωτηρία «με το μικρό χαμόγελο και τα μεγάλα πανανθρώπινα όνειρα»

Τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, «με το μικρό χαμόγελο και τα μεγάλα πανανθρώπινα όνειρα», τίμησαν για μία ακόμη χρονιά, φοιτητές και εργάτες με εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιούλη, έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ.

«Φοιτητές εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν
γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν οι
Επιτροπές Αγώνα Παντείου και το Συνδικάτο των Κλωστοϋφαντουργών με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από τη δολοφονία της, στις 28 Ιούλη 1980, καθώς μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη και το Θοδωρή Χιώνη, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του χρονικού της δολοφονίας της κνίτισσας φοιτήτριας από τους λακέδες της εργοδοσίας, ενώ ακολούθησε η ομιλία της Αφροδίτης Τουτουντζή, εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Παντείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου