Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019

Να σταματήσουν τώρα όλες οι αντικομμουνιστικές διώξεις

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ TOY KKE
               Παρέμβαση για τις εντεινόμενες διώξεις σε Πολωνία και Ουκρανία


Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του υπογράμμισε τα εξής:

«Κυρία επίτροπε, σε ερώτηση που σας είχαμε κάνει πρόσφατα για το πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απαράδεκτη και
αντικομμουνιστική δίωξη του ΚΚ Πολωνίας, της εφημερίδας του και της συντακτικής της επιτροπής, στην απάντησή σας ισχυριστήκατε ότι η Επιτροπή "γνωρίζει ότι ορισμένα κράτη - μέλη έχουν θεσπίσει νομοθεσία για την απαγόρευση της χρήσης συμβόλων του κομμουνιστικού παρελθόντος" και ότι "η Επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ήταν πάντα σταθερά προσηλωμένη (...) στη μνήμη σχετικά με ολοκληρωτικά καθεστώτα". "Κάθε κράτος μέλος" - λέτε συνεχίζοντας - "έχει βρει τη δική του προσέγγιση για να θυμάται την Ιστορία του".

Κα Γιούροβα, η εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού είναι και ανιστόρητη και ανυπόστατη. Τα περί ολοκληρωτισμού δεν έχουν βάση, γιατί πάνω απ' όλα ο φασισμός και η αστική δημοκρατία έχουν κοινή οικονομική βάση, την καπιταλιστική ιδιοκτησία, και όχι βέβαια ο σοσιαλισμός, όπου ο πλούτος και η εξουσία είναι στα χέρια του λαού.
Την ίδια ώρα μάλιστα, ενώ η ΕΕ σηκώνει θόρυβο στην Πολωνία για την "κατάσταση στον τομέα της Δικαιοσύνης", γεγονός που εκφράζει τις εντεινόμενες αντιθέσεις μεγάλων συμφερόντων εντός της ΕΕ, δίνει πλήρη κάλυψη στους αντικομμουνιστικούς νόμους και στις αντικομμουνιστικές διώξεις στην ίδια χώρα.

Τι έχετε επίσης να πείτε για το ότι στις 16 Ιουλίου το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας επέβαλε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας; Τα περί μη αρμοδιοτήτων σας στα κράτη - μέλη ή και σε άλλες χώρες είναι υποκριτικά, αφού η ΕΕ στηρίζει και χρηματοδοτεί εκστρατείες με αντικομμουνιστικό και ανιστόρητο περιεχόμενο, όπως το πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες", σε κράτη - μέλη.
Ενώ αποδεικνύεται ότι η ΕΕ ...θυμάται τα "ανθρώπινα δικαιώματα" και τις "πολιτικές ελευθερίες" ως εργαλείο για επεμβάσεις και εξασφάλιση των συμφερόντων που υπηρετεί. Εμφανίζεται ως δήθεν ...ευαίσθητη και αυτόκλητη "υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις κρατών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Επικροτεί και βάζει τη σφραγίδα της στην κλιμάκωση του αντικομμουνισμού σε μια σειρά από κράτη - μέλη, που πάει χέρι χέρι με την ένταση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της. Επιδιώκει την ίδια στιγμή να αμαυρώσει στη συνείδηση των εργαζομένων τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνώρισαν οι λαοί και ακόμα νοσταλγούν, με υψηλά ποσοστά, όπως δείχνουν έρευνες που γίνονται σε αυτές τις χώρες, παρά τη λάσπη και τη συκοφαντία.
Ο αντικομμουνισμός θα πέσει στο κενό.
Κάτω τα χέρια από τους Πολωνούς και Ουκρανούς κομμουνιστές, αυτούς στις Βαλτικές χώρες.
Κάτω τα χέρια από τα κομμουνιστικά - αντιφασιστικά μνημεία και την ιστορική αλήθεια.
Απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι αντικομμουνιστικές διώξεις».

Οι κομμουνιστές δεν παραιτούνται

Στις 16 Ιούλη το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας υιοθέτησε νέα απόφαση που ποινικοποιεί τον κομμουνισμό και «ντε φάκτο επέβαλε απαγόρευση στην ελευθερία των Ουκρανών πολιτών να πρεσβεύουν μια κομμουνιστική ιδεολογία», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚ Ουκρανίας.

Η νέα απόφαση, τονίζει το ΚΚ Ουκρανίας, «θα λύσει τα χέρια των δομών εξουσίας και των δικαστηρίων, καθώς και των νεοναζιστικών συμμοριών που ελέγχονται από το κυβερνών καθεστώς, γεγονός που αποτελεί άμεση απειλή για την ελευθερία και ακόμα και για τη ζωή των συντρόφων μας, των κομμουνιστών, οι οποίοι κατηγορούνται με βάση τον λεγόμενο νόμο της "αποκομμουνιστικοποίησης" και εξετάζονται στα δικαστήρια, όπως και των εκατομμυρίων που αντιτίθενται στην εγκληματική πολιτική του κυβερνώντος καθεστώτος των ολιγαρχών - ναζί, ενάντια στον πόλεμο και για την εγκαθίδρυση της ειρήνης στο ουκρανικό έδαφος».

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν παραιτείται», σημειώνει και απευθυνόμενο σε άλλα Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα τονίζει ότι «στον αγώνα μας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της εργατικής τάξης, υπολογίζουμε πάρα πολύ στην υποστήριξη και τη βοήθειά σας».

Οσον αφορά την Πολωνία, αν και πριν από λίγες βδομάδες εκδόθηκε αθωωτική απόφαση, μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα δρομολογήθηκε επανάληψη της δίκης ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου